Коларова иска политиката вън от българското училище

31744
Коларова иска политиката вън от българското училище
Снимка: БГНЕС

Политиката трябва да бъде вън от българското училище и директорите, и училищата да не бъдат предмет на междупартийна конкуренция. Образованието не може да бъде предмет на партийна битка. Около тази идея се обединиха участниците в срещата на началниците на регионални инспекторати, която се провежда в Казанлък, каза министърът на образованието доц. Румяна Коларова, предаде „Фокус”.

„Никой не трябва да спекулира с патриотичните нагласи и с националната история и памет, когато става въпрос за училище и за учебниците по история, те са ключов елемент във формирането на гражданската култура на учениците и никой няма право да ги манипулира или да спекулира с тях", коментира министър Коларова.

Всички училища ще отворят врати на 15 септември

Ще има училища, освен в населените места, засегнати от наводненията, в които ремонтите няма да приключат до 15 септември. Там обаче ще ...

Тя поясни още, че в някои общини по данни на Регионалните инспекторати, в Общинските планове образованието не е посочено като приоритет. Ако образованието не е приоритет означава, че европейските програми и проекти, с които общините участват не могат да съдържат компоненти, свързани с училищната система или със системата на детските градини. Тези общини няма да могат да получат европейско финансиране свързано, примерно с модернизацията на учебната база.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com