X
 
 

Кюстендилските училища - с антипаник брави

40431 0
Кюстендилските училища - с антипаник брави
Снимка: БГНЕС
Евакуационните изходи в кюстендилските училища са снабдени с антипаник брави. Това съобщи пред журналисти Слави Славев, инспектор към група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” към Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил.

Всички крайни евакуационни изходи имат подобни брави, което позволява при заключено положение на тези врати, ако в сградите има хора, те да напуснат безпрепятствено самата сграда, без значение, че тя е заключена.

Мая, с червен мегафон в ръка, повежда кюстендилски протест

Водачът на листата на „БСП лява България” в Кюстендил оглави протест срещу уволненията на служебното правителство. Оказва с...

Инспекторът посочи, че това изискване е ново и тази година се работи усилено в посока осигуряване на безпрепятственото напускане на учебните заведения от присъстващите в тях.

Продължава да се работи в сгради, в които броят на присъстващите хора е над 100 души, което е едно от изискванията. Инспектор Славев допълни, че всички учебни заведения и детски градини вече са проверени относно готовността им за условия за успешна евакуация и действие при аварии. Констатацията е, че те са готови за новата учебна година, за децата е осигурен безпрепятствен учебен процес, а евакуационните изходи отговарят на нормативите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители