Образователният проект "Обичай Родината" вече и в областите Бургас, Благоевград, Варна и Велико Търново

131257
Образователният проект "Обичай Родината" вече и в областите Бургас, Благоевград, Варна и Велико Търново

Образователният проект „Обичай Родината“ достигна до областите Бургас, Благоевград, Варна и Велико Търново, съобщиха организаторите на проекта от „Сдружение Азбукари”.

Подновиха учебния процес в Класическата гимназия

Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) даде разрешение учебните занятия в Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕ...

След като детските карти „Обичай Родината“ зарадваха по случай началото на годината учениците от София и Софийска област, те вече намират своя дом и в училищата на останалите области на България. Четири региона в страната – Бургас, Благоевград, Варна и Велико Търново – вече получиха своите карти, които ще радват малчуганите от 1 до 4 клас.

„Много хубав бе начинът, по който ни зарадваха с иновативната карта. Тя е доста цветна и е подходяща дори за училищен коридор, за да могат всички деца да я виждат и да обсъждат географията и природата на България. Картата е подходяща за учениците в начална възраст и освен за часовете по география може да се използва и за тези по биология, защото на картата е отбелязано и разпространението на различните животни по регионите на страната. "Сдружение Азбукари" постигна голям ефект и тази карта трябва да присъства във всяка една училищна стая“, сподели дирекорът на ОУ „Елин Пелин“ в град Бургас, Момка Дивчева.

В рамките на проекта „Обичай Родината“ 3500 пъстри карти ще намерят своя дом в повече от 1000 училища в 28-те области на България.

„Екипът ни е щастлив, че проектът подпомага образователния процес в началната фаза на обучение на учениците и ще бъде от полза на техните преподаватели. Детската карта на България събира много любознателни погледи, а също и одобрението на учителите и родителите“, каза Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

Красива българска учителка стана хит в мрежата

Красота на българските жени е известна по цял свят. Но стана още по-известна в последните дни, след като снимка на млада българска учит...

Детска карта на България „Обичай Родината“ разкрива историята на България чрез 500 пъстри илюстрации и чрез 11 различни теми: животните, птиците, рибите, плодовете и зеленчуците, църквите и манастирите, фолклора, дърветата, цветята, гъбите, архитектурно-историческите забележителности и древните съкровища на нашата страна. Богатството на използвания в картата илюстративен материал провокира интереса на децата.

Предстои в следващия няколко седмици учителите в останалите големите градове на страната да получат детската карта на България, която да бъде полезна в практиката им за обучението на децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com