Учебната програма и съдържание са основният проблем в образованието

35607
Учебната програма и съдържание са основният проблем в образованието
Снимка: Thinkstock

Основните проблеми за учителите са учебната програма и учебното съдържание. Това каза Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Друг основен проблем, според нея, е недобрата дисциплина в училище и слабата мотивация на родителите и на учениците да изпълняват своите ангажименти към училището. Председателят на Синдиката обясни, че учебната програма е изключително натоварена в зависимост от различните степени учебни заведения.

Огромен недостиг на учители преди старта на новата учебна година

Проблемите в българското образование се задълбочават все повече, като един от най-сериозните е огромният недостиг на учители. Директори...

По думите й, учебното съдържание е сложно и не е съобразено с психо-физическото развитие на децата затова именно там се получава големият срив.

„Ако искате вземете вашите учебници преди 10 години, вземете учебник от сега, сравнете ги и ще видите. В единия случай е като приказка и когато го прочетеш всичко е разбираемо и ти става ясно, а другото,например, в 4ти клас „Човек и общество”, най-вероятно и вие няма да го разберете, какво остава за децата”, коментира тя пред агенция Фокус.

Тя допълни, че учителите непрекъснато трябва да полагат допълнителни часове след работно време, за да могат да разработят един сносен урок, който да може да бъде разбран и възприет от децата по-лесно. Именно заради това, увеличението на минималното заплащане не е достатъчно, за да стимулира младите учители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование