X
 
 

Близо 90% от потребителите се поддават на фалшиви новини

945 0
Близо 90% от потребителите се поддават на фалшиви новини
Снимка: iStock/Guliver
Глобално проучване показва, че цели 86% от потребителите на интернет признават, че са се подлъгали по фалшиви новини. Изследването е проведено от Ipsos в 25 държави, като са анкетирани 25 000 интернет потребители, пише турският вестник "Сабах".

Основна платформа за поднасянето на подвеждащата информация била социалната мрежа Facebook.

Експеримент: Twitter пречи на доброто образование

Италиански изследователи посочиха Twitter като причина за понижение на успеха сред ученици, предаде БГНЕС. Служители на католическия ун...

Участниците в анкетата смятат, че както правителствата, така и медийните компании трябва да се борят с проблема, който допринася за растящото недоверие към информацията в интернет и има негативно влияние върху икономиката и политическите дебати.

Съединените щати са на първо място по разпространяването на фалшиви новини, смятат анкетираните. Следват ги Русия и Китай, предаде БГНЕС.

Най-лековерни се оказали жителите на Египет. Най-скептични към фалшивите новини били гражданите на Пакистан.

Резултатите от проучването показват още, че потребителите по света изпитват растящо недоверие към социалните мрежи, както и притеснения за опазването на личните им данни, използвани от алгоритмите на интернет компаниите.

Валери Симеонов не се притеснява от фалшивите новини за евровота

Фалшивите новини не са толкова съществени – не ме притесняват, притеснява ме липсата на дълбочина на тезите. Нещата в кампанията ...

В изследването, което е използвало мненията на хора интервюирани лично, както и такива, попълнили анкети по интернет, е било направено между 21 декември 2018 и 10 февруари 2019 г. по поръчка на Центъра за международни управленски иновации (CIGI) - неправителствена организация за анализи, базирана в Канада.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Как е възможно това? Бас държа,че е фалшива новина! 2 Как е възможно това? Бас държа,че е фалшива новина! преди 7 месеца Профил на трол?
    "Съединените щати са на първо място по разпространяването на фалшиви новини, смятат анкетираните"
  • Октомври 1 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
    Фалшивите се чувстват ИДЕАЛНО в един фалшив Свят. Тв са АКТУАЛНИ от ХИЛЯДОЛЕТИЯ по принцип. А , нима Работилницата за долари не е фалшива ? А , нима разрушаването на Н.Р.България НЕ БЕШЕ ПОСТИГНАТО чрез фалишиви НОВИНИ , ЗАКЛИНАНИЯ , МАНТРИ И евроАтлантически МИТОЛОГЕМИ ? Този вой за тези фалшиви новини Днес е опит на либерастите да се спре изнасянето на Истината за пораженията на либерализма виж още ›› и опит за едно фалщиво изчистване на неговият кървав имидж.