Достатъчно сериозно ли подхождате към вашия уеб сайт?

10715
Достатъчно сериозно ли подхождате към вашия уеб сайт?

Много бизнес собственици, както и стартиращи компании подхождат лекомислено при изграждане на собствен фирмен уеб сайт. Доста често се използват услугите на фрий билдъри или приложения за безплатна блог платформа при изграждане на бизнес сайтове.

Още по-недопустимо е, когато някои хора приемат, че използването на Фейсбук страница или LinkedIn профил вместо собствен уебсайт, някак си би довело до същите резултати. Ако все пак притежавате сайт, но не добавите нужната му функционалност или пък не се погрижите за аудиторията при добавяне на съдържанието, се обезсмисля идеята му. Ако сте от тези хора, е ясно, че не подхождате сериозно към уеб сайта си, както и към възможностите, които той открива за привличане на нови потенциални клиенти.

Ако се припознавате в тези редове, моля, премислете отново и осъзнайте, че вашия сайт е успешно средство за постигане на сериозни бизнес резултати.

Вашият уебсайт е винаги отворен към потребителите

С помощта на правилните технологии насочвате потребителите към вашия сайт, където да преглеждат информацията, да се абонират за вашия имейл бюлетин или RSS хранилка. Може дори да бъдат пренасочени към специализирани целеви страници, които да ги насърчават да закупят продукт, който предлагате. Освен това бихте могли да предоставите ваучери за отстъпки, които да помогнат на потребителите да навлязат във вашия бизнес.

Интернет потребителите използват главно Google

Повечето хора използват „Google Търсене“ за да намерят това, от което се нуждаят, без да напускат дома си. Ако сте запълнили вашия сайт с правилната информация, това би помогнало на хората, които търсят в определена посока да открият вас и вашия бизнес. Колкото по-подходящо е вашето съдържание, толкова повече шансове за привличане на посетители имате, т.е. колкото повече „куки“ заложите във водата, толкова повече риба бихте могли потенциално да уловите.

Един от най-сигурните начини за добро класиране в търсачките си остава абонамента за SEO услуги.

Вашият уеб сайт като ефективен механизъм за брандиране

Бихте могли да използвате сайта, като начин за бъдещо брандиране на вашия бизнес. В наши дни, бизнеса ви да разполага с уебсайт, е абсолютно задължително. Той може да предложи много повече от една брошура като средство за извличане на информация. Вашият сайт е „витрината“ на вашия бизнес в интернет пространството. За хора, управляващи само онлайн бизнес, това е единствения начин да се представят подобаващо на потребителя.

Ефективно средство за привличане на повече клиенти

Притежавайки добре изработен и правилно конфигуриран уеб сайт, с компонентите, от които се нуждае: правилно подредена и с красив, функционален дизайн начална страница (home page); страница, разкриваща историята ви (За нас), формa за регистрация по имейл, а и целево насочено към потребителите съдържание, ще бъдете в състояние да предоставите нужната информация на вашите потенциални клиенти много по-бързо от всякога.

Генериране на повече приходи

Доказан факт е, (според SBA), че притежателите на бизнес, които поддържат добре конфигурирани и спазващи добрите практики сайтове, успяват да генерират повече проходи. В действителност, ако направите онлайн разпродажба, над 50% от приходите ще дойдат от нови клиенти, привлечени към вашия сайт.

Вашите конкуренти притежават уеб сайт

Дори и да не желаете да се заемете с такова нещо, ще се наложи, защото конкуренцията го прави. В противен случай, когато някой предприеме търсене по отношение на бизнес подобен на вашия, ще попадне на техния сайт, а не на този, който вие не сте създали все още. Ако бизнеса ви го няма онлайн, значи той въобще не съществува.

Уеб сайтът като маркетинг машина

Вашият сайт е реално работеща маркетинг машина, защото привлича заинтересовани хора, запознава ги с вашите предложения и историята ви, предлага решение на проблемите им, а след това ги убеждава да опитат вашите продукти или услуги. Всичко това се осъществява без непрекъснато наблюдение (мониторинг) от ваша страна. Ако са направени повечето задължителни неща и са спазени добрите практики, той просто си работи във ваша полза и постепенно трупа сила и популярност…

Вашият сайт е център на всички ваши усилия по отношение на маркетинг и брандинг

Истината е, че сайта ви трябва да бъде считан за основа на всичките ви онлайн дейности. Всеки пост в социалните мрежи трябва да връщат (пренасочват) потребителя към вашия сайт. Най-доброто, важно и полезно съдържание, което вашата аудитория иска да чете, и чрез което да задържате тяхното внимание, трябва да бъде поместено във вашия сайт.

Притежавайки ефективен уебсайт доказва, че не само подхождате към бизнеса си отговорно, а имате и надеждно отношение към съвременните технологии. Уеб сайтовете дават увереност на потребителите, показвайки им, че вие притежавате реален бизнес, приели сте го съвсем на сериозно и имате някакъв опит или умения в областта, което е достъпно и като информация във вашия сайт.

Известно е, че потребителите предпочитат да купуват от тези, които са опознали, вече харесват и на които могат да се доверят. Успешният уеб сайт е първата стъпка към изграждането на такава репутация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com