Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 обявен за най-добра система за съхранение на данни от SPC-1 Storage Benchmark

1604
Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 обявен за най-добра система за съхранение на данни от SPC-1 Storage Benchmark
Снимка: Fujitsu

Системата за съхранение на данни на технологичния гигант Fujitsu – ETERNUS DX8900 S4 – зае две първи места по отношение на висока производителност за сторидж система. Решението на японската компания постави нов бенчмарк рекорд, като се превърна и в първата система, успяла да прескочи границата от 10 милиона входно-изходни операции за секунда (IOPS), което се потвърждава от последните резултати, публикувани от Storage Performance Council (SPC).

Тестовете, които независимата организация SPC провежда, предоставят на потенциалните купувачи на устройства за съхранение на данни обективна, точна и проверима информация, която им позволява да сравняват представянето на сторидж системите на различни производители. Новите резултати, публикувани онлайн на страницата на SPC (Performance (SPC-1 IOPS) test), потвърждават, че Fujitsu вече заема водещото място. В допълнение на това, че ETERNUS DX8900 S4 е първата система, която преминава границата от 10 милиона входно-изходни операции за секунда, тя официално превъзхожда и всички свои конкуренти с марж от поне 30 процента.

Зависимостта от производителността на една система, от това какви количества данни могат да бъдат прочетени/написани от нея, нараства неимоверно сега, когато предприятията събират все повече и повече данни, а самите центрове за данни се окрупняват и виртуализират. По-бързото предаване на данни означава, че и архивирането става по-бързо, т.е. съществената информация, като базите данни например, може да бъде възстановена по-бързо от направените бекъпи и да помогне за възстановяването на работата на критични за бизнеса процеси след повреда в системата.

Резултатите на SPC подчертават, че ETERNUS DX8900 S4 е проектиран за намаляване на сложността на центровете за данни, като консолидира данните дори и за най-взискателните критични за бизнеса приложение, каквито са например приложенията за планиране на корпоративните ресурси. Системата предлага до 140 PB флаш капацитет с плътна, скалируема и надеждна енергонезависима памет (Non-Volatile Memory express – NVMe) за ускорен достъп за четене, което елиминира нуждата от приоритизиране на работните процеси според тяхната важност. Благодарение на скалируемата си архитектура, която комбинира различни типове дискови и флаш масиви за балансиране на капацитета, цената и скоростта за достъп до данните, ETERNUS DX8900 S4 проправя пътя за свръхбързи изцяло флаш базирани центрове за данни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Проект за превод на жестомимичен език в реално време спечели хакатона на Факултета по математика и информатика

Най-доброто гейминг изживяване от A1 и Lenovo на специални цени

Умения вместо дипломи – какво искат работодателите?

Yellow Week на Kärcher: Най-добрите продукти за почистване с до 25% отстъпка

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

Yettel показва емблематични модели смартфони в „Музея на електронните отпадъци“

Украински военни се оплакват колко по-бавен е интернетът от Starlink и как не могат да се свържат

Министерството на ел. управлението търси помощ как точно да се забранява изкуственият интелект в България

Как ще се налагат забраните за използването на изкуствения интелект в България? (СНИМКИ)

Търсите премиум смартфон с много памет и умни функции? Заложете на извънземните модели от серията Galaxy S24 с 3 години гаранция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии