Генераторите на промяната са вече тук

1991
Генераторите на промяната са вече тук
Снимка: Жаклина Симова

Нашият специален проект "Мисия България" вече навърши една година. И от този ноември ще разширим колекцията ни от позитивни истории с още една рубрика.

Тя ще носи името "Генератори на промяната".

Решихме да я назовем така, защото в "Мисия България" ценим хоризонта на бъдещето; и се стремим към него. Знаем, че колкото повече разказваме за смелите и иновативни идеи, толкова повече ускоряваме тяхната материализация тук и сега. В "Генератори на промяната" ще говорим с онези, които работят на предния фронт на енергийната ефективност, умните домове, дигитализацията, автоматизацията. Ще разкажем за онези зелени идеи, които могат да бъдат поставени в технологична инфраструктура и да дадат полезен резултат за всички.

Ето кратък списък от въпросите, които ще ни вълнуват в “Генератори на промяната”:

Как иновационните хъбове се превръщат в инкубатори за нова работна практика и кои са най-важните от тях?

Как една сграда може да стане smart и да получи както максимална енергийна ефективност, така и необходимото удобство в ползването й?

Кои са най-добрите системи за домашна автоматизация и как могат да ви бъдат полезни?

Какво правят "умните" фабрики и защо бъдещето принадлежи на тях?

Разбира се, тези въпроси никога няма да бъдат теоретични. А ще изпълним нашето основно изискване: зад важния въпрос да стои интересна история, която да разкажем. Затова ще дадем дума на софтуерни инженери, специалисти по енергийна ефективност, предприемачи и инженери в сферата на автоматизацията и много други.

Както всяка от рубриките в "Мисия България", "Генератори на промяната" също предизвика интерес и социална ангажираност на компания, която да подкрепи историите, които ще разказваме.

Това ще бъдат Schneider Electric - големият лидер в света на умните технологични и енергийни решения.

За да опишем тяхната дейност с едно изречение, ще използваме прословутия цитат на компютърния пионер Алън Кей, който гласи:

"Най-добрият начин да предскажеш бъдещето е да го създадеш".

Schneider Electric следват именно това мото - и имат изключителна експертиза и незаменими продукти и услуги в сферата на енергийния мениджмънт, дигиталната трансформация, умната инфраструктура, IoT, сградната и индустриалната автоматизация. Един от най-близките до нас примери, които показва духа на иновациите в компанията, e умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, която нагледно демонстрира бъдещето на индустрията.

 

Тя е оборудвана изцяло с технологии на SE, които осигуряват 65% автоматизация на производствените процеси. “Мозъкът” на фабриката е платформата на Ѕсhnеіdеr Еlесtrіс ЕсоЅtruхurе, която управлява производствените процеси, енергията и всички сградни системи.

В предприятието работи Innovation Hub, в който се провеждат събития и обучения за студенти и компании от България и цяла Югоизточна Европа.

Като естествено продължение на всичко това, чрез проекта "Генератори на промяната" Schneider Electric ще ни помогне да покажем кои са хората, които оставят своя технологичен, креативен и екологичен печат в най-важните идеи и практики на бъдещето.

Очаквайте съвсем скоро първата история с тях!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com