X
 
 

Google спира Google+

7131 4
photo of Google спира Google+
Снимка: Pixabay
Интернет гигантът Google обяви, че ще прекрати съществуването на потребителската си социална мрежа Google+, след като стана ясно, че данните на до половин милион потребители може да са попаднали в ръцете на трети страни заради програмна грешка, която е останала незабелязана повече от две години, съобщават световните агенции.

Става дума за бъг, появил се при мащабно обновяване на социалната мрежа през 2015 г. Незащитени са се оказали имената, имейлите и данните за работните места, пола и възрастта на стотици хиляди души, предаде bTV.

Отбелязваме Международния ден на учителя

Днес отбелязваме Международния ден на учителя в над 100 държави на планетата. Идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж...

В публикация в блога си компанията посочи, че е открила пробива през март и няма данни за злоупотреби. От днешна публикация на вестник The Wall Street Journal стана ясно и, че Google съзнателно не са разгласявали информация за проблема заради опасения от проблеми с интернет регулаторите.

Според новите регламенти за личните данни в ЕС интернет компаниите трябва в срок до 72 часа да уведомят властите за подобен теч, освен ако не е сигурно, че потребителите не са в риск. Изданието е стигнало до вътрешна комуникация на Google, в която се коментира, че случаят може да се сравни със скандала с Cambridge Analytica и Facebook от преди година. Почти 3 млн. европейци вероятно са засегнати от скандала Cambridge Analytica.

Сред мерките, които компанията обяви след публикацията, са преориентиране на неуспешната и без новия скандал Google+ изцяло към бизнес потребителите и по-висока защита на пощенската услуга Gmail.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  На Гугъл цялата им работа е такава неориентирана - пускат услуги, вдигат пушек до небето колко са яки и как всеки трябва да ги ползва и след 2-3 години ги спират...
 • Антон 3 Антон преди 1 година Профил на трол?
  Добро решение на Гугъл. Сега трябва да спрат и онова недоразумение Блогър.
 • Антон 2 Антон преди 1 година Профил на трол?
  Добро решение на Google. Сега трябва да спрът и онова недоразумение Blogger.
 • Защотко 1 Защотко преди 1 година Профил на трол?
  Защо ще го спрът немогат ли да си защитят системата !!! По дибре и Гугъл да закрият тогава ! Всички теми на хората отиват в канала защото не можаха да си оправят бъгавият софтоер !!! Отново са ощетени клиентите , и избура ни е фейс БОКЛУК !!! Най големият разпространител на (порно взаимоотношения) в света !!!