HeleCloud придобива компанията специалист по облачен софтуерен инженеринг DataStork

2702
HeleCloud придобива компанията специалист по облачен софтуерен инженеринг DataStork
Снимка: Intelday

Технологичният консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) с офиси в Лондон, София и Хага – HeleCloud, обяви, че е придобила DataStork, компания за софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, със седалище в София. Сделката е подкрепена от инвестиция на BGF, най-активния инвеститор във Великобритания и Ирландия.

Придобиването на DataStork подсилва амбицията на HeleCloud да бъде водещ партньор по отношение на публичните облачни услуги за европейския бизнес и да подкрепи облачната революция чрез предоставяне на умения, знания, инструменти и оперативни възможности за средни и големи предприятия в платформата AWS. HeleCloud е вече един от водещите AWS партньори в региона на EMEA, опериращ на най-високото ниво - Premier.

Основана през 2016 г., DataStork е разработила широк спектър от технически възможности, обхващащи Microservices, Internet of Things (IoT), Serverless, DevOps, BigData, еластични системи, потребителски интерфейс и системи за търсене. В компанията работят над 20 софтуерни инженери, разработващи авангардни софтуерни решения за редица големи клиенти, включително Bosch, Uber, HedgeServ и FT. Като компания за разработка на облачен софтуер, DataStork помага на клиентите си да развиват иновации, да се възползват от неограничена гъвкавост, да оптимизират разходите, да намалят времето на престой и да подобрят управлението на жизнения цикъл на приложенията. Силните страни на DataStork варират от архитектурата на системи чрез разработване и тестване на софтуер, до ефективно изпълнение и практики за подобрение на оперативните процеси на техните клиенти.

„Всеки съвременен бизнес е дигитален. Компаниите, които се фокусират върху наличните данни и въвеждат иновации бързо, за да превърнат тези данни в добавена стойност за своите клиенти и в собствено пазарно предимство, ще бъдат лидерите на утрешния ден. Придобиването на DataStork е естествена следваща стъпка за HeleCloud по пътя ни към осигуряване на водещите за пазара възможности, които съвременните организации очакват от нас. Заедно HeleCloud и DataStork ще бъдат по-добре подготвени от всякога, за да помогнат на клиентите да трансформират наличните си приложения, да внесат иновации отвъд конвенционалния софтуер за изграждане на системи в Облака, да извлекат полезна информация от своите данни и да разширят бизнеса си чрез платформата на AWS“, заяви Добромир Тодоров, изпълнителен директор и Chief Cloud Officer на HeleCloud. “Комбинацията от софтуерен инженеринг на DataStork и AI/ML уменията им с нашия широк експертен опит в областта на AWS и разрастващото ни се присъствие на европейския пазар ще предоставят на клиентите възможностите, които са им необходими, за да бъдат успешни. Очаква се придобиването да доведе и до по-голяма ефективност на бизнеса ни и увеличен пазарен дял. Разбира се, ние ще се уверим, че всички съществуващи клиенти на DataStork продължават да получават същите висококачествени услуги, с които са свикнали досега, но също така ще могат да се възползват от възможностите на по-голямата група“, добави Тодоров.

“Чрез опита ни с големи еластични системи в облака, интернет на нещата и Big Data за големи компании като Bosch, Uber и FT, DataStork е в отлична позиция да разшири портфолиото на HeleCloud с услуги с висока добавена стойност в областта на облачното софтуерно инженерство. Основното предизвикателство в усвояването на вече зрелите и всеобхватни публични облачни услуги през последните години е възможността на наличния софтуер да се възползва от тях в пълна степен, както и повишената сложност на управлението на комбинирани хибридни облачни решения”, коментира Дойчин Йорданов, основател и изпълнителен директор на DataStork, като допълни, че “DataStork, с основното си VMware R&D наследство и ноу-хау в платформата на AWS, ще ускори процеса за мигриране в публичния Облак на клиентите на HeleCloud чрез адаптиране на софтуерната архитектура към облака и разработка на хибридни облачни решения, основани на AWS и VMware технологии и оркестрирани чрез изкуствен интелект (AI).”

Страните не разкриха финансовите детайли по сделката, която беше финализирана по-рано тази седмица.

DataStork, която ще продължи да работи под това име, сега е дъщерно дружество, изцяло притежавано от HeleCloud. Компаниите разполагат с тясно свързани портфолиа от услуги, които ще продължат да развиват и интегрират с течение на времето.

Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам, когато компанията придоби OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, базирана в Холандия, специализирана в инфраструктурата с отворен код, като част от непрекъснатия растеж на HeleCloud в цяла Европа, подкрепен от BGF.

За HeleCloud:

HeleCloud е технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services с офиси в Лондон, Хага и София. Компанията подпомага средни и големи организации в изграждането на облачната им визия за развитието и реализацията на облачните им стратегии чрез водещата си Cloud Roadmap методология. Нашите експерти предоставят услуги, управлявани в Облака, за да разширят допълнително облачните предимства и да дадат възможност на фирмите да се съсредоточат върху основния си бизнес. В допълнение към тези услуги, HeleCloud наскоро придоби екип от експерти, които специализират в Open Source консултиране, инженеринг и обучения и работят в над повече от 20 страни по света.

Екипът на HeleCloud е съставен от висококвалифицирани консултанти и инженери, специализирани в сферите на информационната сигурност и международните регулации, Big Data, информационния анализ, изкуствения интелект, интернет на нещата и Microsoft Enterprise Applications за AWS . За повече информация: www.helecloud.com

За DataStork:

DataStork разрешава сложни облачни, SaaS и Big Data проблеми чрез най-съвременна разработка на софтуер и консултантски услуги.

Един сплотен екип от високо опитни професионалисти, който се стреми към максимална инженерна ефективност, съпричастност и страст. На DataStork се доверяват световно известни клиенти за изграждането и оптимизирането на основните им услуги в облака, както и консултиране относно добрите практики за разработка на софтуер. За повече информация: https://datastork.io/

За BGF:

• BGF е създаден през 2011 г. и е инвестирал повече от 2,2 милиарда британски лири в над 330 компании, което го прави най-активния инвеститор във Великобритания.

• BGF е миноритарен, неконтролиращ съдружник, с търпелива перспектива за инвестиции, базиран на споделени дългосрочни цели с ръководните екипи, които подкрепя.

• BGF инвестира в разрастващ се бизнес във Великобритания и Ирландия чрез мрежата си от 16 офиса.

За повече информация: www.bgf.co.uk

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com