Какви са предимствата на новото поколение мобилни мрежи

2459
Какви са предимствата на новото поколение мобилни мрежи
Снимка: A1

 5G мрежата от ново поколение идва с редица предимства както за обикновения потребител, така и за цели индустрии. Едно от основните подобрения е скоростта и качеството на връзката. Това от своя страна ще даде нов импулс на развитието на бизнеса. 5G мрежата дава и възможността да управляваме дистанционно различни категории устройства и неминуемо ще революционизира ежедневието на всеки модерен човек.

На 20 ноември А1 обяви, че е първият български оператор с мрежа от пето поколение, която предлага пълните възможности на 5G честотите.

Защо А1 обяви „истинско“ 5G?

Мобилната мрежа на А1 работи с 5G честоти в спектъра от 3,6GHz и 5G базови станции, за разлика от други решения като динамичното споделяне на спектъра (DSS). С тази технология телекомът предлага на своите клиенти истинско 5G мобилно изживяване – не само гигабитов широколентов достъп, но и изключително ниско времезакъснение при обмен на данни. Казано накратко – новото поколение мобилна мрежа надхвърля в пъти възможностите на 4G, с които сме свикнали.

А1 продължава дарителската си кампания за справяне с COVID-19 с предоставяне на 1000 бързи антигенни теста на УМБАЛ „Света Екатерина“

Ново дарение обяви днес А1, като бенефициентът този път е столичната болница УМБАЛ „Св. Екатерина“. Лечебното заведение ще ...

5G мрежата на А1 към момента покрива централните части на София, големите жилищни квартали и районите с концентрация на бизнес в столицата, а скоро се планира завършването и изграждането на мрежа, която да покрие над 90% от Бургас. Разбира се плановете на телекома не спират до тук. През 2021 година от А1 ще покрият всички населени места с население от над 10 000 души в България. В допълнение към уверените планове на телекома през следващите четири години А1 предвижда да инвестира над 780 милиона лева в своята мрежа, което неминуемо ще допринесе и за развитието на икономиката в страната като цяло.

5G мрежата на А1 предлага супербърз широколентов достъп със скорости над 1000 Mbps (1Gbps) и ултра надеждна комуникация с малко времезакъснение – ключови характеристики на мрежите от пето поколение.

Как това намира приложение в нашето ежедневие?

5G мрежата дава изключително поле за развитие в множество индустрии и сектори. Интернет на нещата (IoT), например, е една от областите, които ще се възползват максимално от внедряването на 5G. Мрежата от ново поколение ще ускори комуникационните процеси между машините и ще осигури необходимата инфраструктура за пренос на огромно количество данни между милиарди устройства. По този начин IoT ще може да свързва още по-бързо всички обекти, сензори, устройства и приложения, които имат достъп до интернет.

Явор Колев поема защитата на интелектуалната собственост в А1 България

Явор Колев се присъединява към екипа на А1 България, където ще отговаря за защитата на интелектуалната собственост на компанията. Той и...

За развлекателната индустрия с навлизането на 5G технологиите кино, игри, AR и VR преживявания стават с в пъти по-добро качество. Медицината също би се възползвала мрежата от ново поколение – с нея дистанционните прегледи и операции в реално време стават напълно възможен вариант за диагностика и лечение.

За кого е достъпна 5G мрежата?

Новата мобилна 5G мрежа на А1 е достъпна за абонати с договор за мобилна услуга към телекома, като това не включва клиентите на предплатени карти и тези на bob. Ако вече сте абонат на А1 и искате да тествате възможностите на истинската 5G мрежа, е необходимо да разполагате със съвместимо устройство. 5G мрежата на А1 ще поддържа използването на крайни устройства от различни производители, като през следващите седмици ще бъдат включени Samsung и Apple, а по-късно и различни модели на Huawei, ZTE, Xiaomi, OnePlus.

Повече информация как работи 5G на сайта може да бъде открита на сайта на телекома: A1.bg/5G. От А1 са създали и специална страница, на която редовно обновяват списъка с устройства, които поддържат новата мрежа: А1.bg/5g-devices

Първият в света смартфон с вградена под дисплея камера ZTE Axon 20 ще се предлага в България ексклузивно от А1

A1 ще бъде първият телеком в Европа, който предлага уникалния в света смартфон с вградена под дисплея камера – ZTE Axon 20. Предв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com