Решение, стимулиращо дигитализацията и работата от вкъщи

3155
Решение, стимулиращо дигитализацията и работата от вкъщи
Снимка: Fujitsu

Последните месеци ни поставиха пред изпитание както в икономически, така и в личен план. Много от нас трябваше да си останат вкъщи и да работят от там. Училищата, детските градини и по-голямата част от магазините и ресторантите трябваше да затворят. Родителите се превърнаха в учители и възпитатели.

Но драматичните събития донесоха и положителни промени. Солидарността и сплотеността помежду ни се засилиха, а нашата планета успя да си поеме дълбоко въздух и да "отпочине" за известно време. Научихме се да ценим здравето си повече и сега имаме чудесна възможност да подобрим работата на здравните работници и останалите професии със значително обществено въздействие.

Освен всичко това, отделният човек, училищата и много компании съзряха и започнаха да оценяват възможностите за използването на дигитализацията.

Дигитална трансформация и новото работно място

В момента текат много дискусии дали "нормалното" някога ще бъде отново нормално. Вземете за пример къде и как работим. От години виртуалните срещи и споделените документи са предпоставка за повишаване продуктивността на работата, но в много случаи тези възможности не бяха използвани. До последните няколко месеца, когато ситуацията се промени.

Може би си мислите, че блокирането на света ще забави темпото на дигиталната трансформация, а мнозина се питат дали сега е точното време за промяна. Всъщност в момента се случва точно обратното. В условията на пандемия зависимостта на обществото от технологиите показа истинското си лице. Общественият глад за информация доведе до повишено търсене на онлайн съдържание и приложения. Броят на работещите от вкъщи нарасна експоненциално. Критични за бизнеса и конкурентоспособността се оказаха възможностите за онлайн работа (видеоконференции и стрийминг на съдържание). Необходимостта го изисква.

Уверете се, че вашата инфраструктура ще отговори на новите изисквания

В тези тежки времена трябва да поставим човека в центъра и да се изправим уверено пред трудностите от променящите се изисквания на света. Бизнесът трябва да продължи да гарантира сигурността на служителите си, като им предостави условията за ефективна работа от вкъщи.

Но успешната трансформация на работната сила е само едната страна на монетата. От друга страна, все още трябва да се справим с огромните количества данни, които дигиталната трансформация носи със себе си. Това коренно променя формата на бизнеса днес, като засяга компании от всяка индустрия и потребителите по целия свят.

Данните са в основата на дигиталната трансформация и са движещата сила на процеса по дигитализация. Днес компаниите използват данни, за да подобрят потребителското преживяване, отварят нови бизнес ниши и увеличават производителността, за да спечелят конкурентно предимство. Фокусът на дигитализацията е върху всичко, което покрива нашите бизнес процеси и личен живот.

Има многобройни източници, които твърдят, че 90% от световните данни са генерирани в последните няколко години. Анализаторите предвиждат, че данните ще продължат да нарастват експоненциално до 2025 г. Но трябва да извървим дълъг път, за да се възползваме от силата на тези данни.

Предполага се, че само един процент от тях се обработва и използва ефективно. Представете си какво би станало, ако можехме да увеличим този резултат. За тази важна стъпка ви е необходима ИТ инфраструктура, която ще ви послужи при трансформацията към компания, която максимално се възползва и ръководи от данните (business data driven company).

Каква техника е нужна за успешна дигитализация и работа от вкъщи, четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com