С предразсъдъците до тук!

954
С предразсъдъците до тук!
Снимка: Intelday

Ново видео на кампанията “Намери друг начин” учи младите на толерантност

 

Националната комуникационна кампания “Намери друг начин” отново провокира младата аудитория, като ги кара да проявят критично мислене и бързо и лесно да разпознават радикалното съдържание в онлайн средите, да подлагат провокациите на съмнение, както и да отстояват своето мнение. Кампанията набира голяма популярност сред младежите, които не само се ангажират с поднесеното им съдържание, но и често споделят насоките със своите връстници и провокират положителна дискусия по темата.

С новото си анимирано видео създателите на “Намери друг начин” по оригинален начин поднасят важната тема за толерантността към определени групи хора и влиянието на заобикалящата среда при формирането на мнение сред младежите. Този път на фокус е темата за бежанците и честата липса на толеларност към различните от нас.

Видеоклипът пресъздава разговор между две момчета. Техният диалог предизвиква аудиторията да се замисли за човешките ценности и да разбере колко важно е да бъдеш добре информиран преди да изградиш и изкажеш собственото си мнение. Информацията е поднесена по интересен и лесно достъпен начин, за да може ясно да кореспондира с изказа на таргетираната публика и да достигне до тях.

Анимацията засяга съществената тема за отношението към малцинствата, като провокира тийнейджърите да проявяват либерално отношение към тях. Значимостта на тази тематика се забелязва и от обезпокоително високия процент млади хора - над 70%, заявяващи липса на толерантност към роми и мигранти според изследване, проведено от Центъра за изследване на демокрацията в средата на миналата година.

 

Гледайте цялото анимирано видео тук:

 

За кампанията:

„Намери друг начин“ е разработена в подкрепа на политиките на Европейската комисия, които имат за цел да гарантират икономическия, културния и социалния растеж на страните от Европейския съюз и могат да се развиват в стабилна, законна и сигурна среда, както и за изграждането на отворена и по-безопасна Европа.

Кампанията се финансира по Програма за овластяване на гражданското общество към Фонд „Вътрешна сигурност“ на Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи“ на Европейската комисия и ще продължи през 2020 година.

Изпълнява се от комуникационна агенция Intelday Solutions в партньорство с Център за изследване на демокрацията и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

 

HeleCloud придобива компанията специалист по облачен софтуерен инженеринг DataStork

Технологичният консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) с офиси в Лондон, София и Хага – HeleCloud, обяви, че е прид...

Повече информация за кампанята може да откриете в сайта и профилите в социалните медии на кампанията, както и в платформите за видео споделяне:

http://anotherway.bg

https://www.facebook.com/anotherway.bg/

https://www.instagram.com/findanotherway.bg/

https://www.youtube.com/watch?v=duNEeQ7LcCM&=&t=19s

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com