X
 
 

Учени извършиха първата комплексна квантова телепортация

9625 9
photo of Учени извършиха първата комплексна квантова телепортация
Снимка: Pixabay
Първата комплексна квантова телепортация отваря пътя за ново поколение интернет.

Докато теоретичната възможност за многоизмерна квантова телепортация е известна на учените от близо три десетилетия, изследователски екип разработи нов експериментален метод и необходимата технология, за да го постигне най-накрая.

Изследователи от Австрийската академия на науките и Виенския университет, заедно с колегите си от Университета за наука и технологии в Китай, успяха за първи път в историята да телепортират триизмерни квантови състояния, или „кватрити“.

Според Phys.org, докато учените са знаели, че многоизмерната квантова телепортация е възможна от 90-те години насам, екипът първо е трябвало да разработи средствата, необходими за извършване на този забележителен научен опит.

„Първо, трябваше да разработим експериментален метод за прилагане на телепортация в големи размери, както и да разработим необходимата технология“, казва Мануел Ерхард от Виенския институт за квантова оптика и квантова информация на Австрийската академия на науките.

Методът за телепортиране на квантово състояние, "кодиран във възможните пътища, които един фотон може да поеме", включва използването на мултипортен сплитер за разделяне на лъчите ", който насочва фотоните през няколко входа и изхода и свързва всички оптични влакна заедно", като изследователите също използват "спомагателни фотони ", които могат да взаимодействат с други такива частици.

Китай обяви успешен експеримент с квантова телепортация

В Китай беше осъществена квантова телепортация между Космоса и Земята на разстояние над 1,2 хиляди километра. Данни за експеримента и и...

В резултат на това „интелигентният подбор на определени модели на интерференция“ по същество позволява да се прехвърля квантовата информация от един фотон на друг без двата физическо взаимодействие, като Ерхард отбелязва, че тази експериментална концепция може да бъде разширена до произволен брой измерения по принцип ,

Както посочва Phys.org,, това постижение бележи "важна стъпка" към създаването на практически приложения като "бъдещ квантов интернет", тъй като триизмерните квантови системи могат да транспортират по-големи количества информация от техните двуизмерни колеги.

"Този резултат би могъл да помогне за свързването на квантовите компютри с информационни възможности извън кубитите", заяви Антон Цайлингер от Австрийската академия на науките и Виенския университет, докато Джиан-Вей Пан от Китайския университет за наука и технология твърди, че "основите за квантовите мрежови системи от следващо поколение са изградени върху нашето фундаментално изследване днес. "

Съобщава се, че квантовите физици се фокусират върху постигането на телепортацията на "цялото квантово състояние на един фотон или атом".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А , УЧИТЕЛЯТ ЙОДА , ГАНДАЛФЪ БЕЛИЯ И ДРУГАРЯТ ИССУСЪ ЩЕ ДОЛЕТЯТ ОТ ЗВЕЗДИТЕ. С ТЕХНИТЕ МЕЧОВЕ ОТ ПЛАЗМА/ АНТИГРАВИТАЦИЯ И НЕПРОЯВЕНА ЕНЕРГИЯ/ ЩЕ НАЛОЖАТ НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД. BABYLON ЩЕ ПАДНЕ. СВЕТОВЕН РЕД В КОЙТО човечеството ЩЕ ОСЪЗНАЕ СВОЯТА РОЛЯ ВЪВ ВСЕМИРА. ОТ КОЯ СТРАНА НА БАРИКАДАТА СИ ? ОТ ТАЗИ НА actualno com , бойко борисов или ангела меркел ЛИ ? Или от страната на Другарят Октомври ? Изб виж още ›› орът е твой и никого няма да можеш да излъжеш. БИТКАТА Я ПЕЧЕЛИ JADY ORDER BABILON КЕ ПАДНЕ.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ЕДНО ОТ НАЙ ТЕЖКИТЕ НАКАЗАНИЯ Е да бъдеш Човек в тези ВАВИЛОНСКИ времена. Наказание което съм/сме принудени да изтърпим. /човекът в центъра на Вселената/ твърди и е наложила и чрез наука и религия СИЛНО ДЕГРАДИРАЛАТА европейска цивилизация. Всички процеси не са случайни.ДААААААА. ЕФЕКТЪТ НА ПЕПЕРУДАТА Е КВАНТОВ ЕФЕКТ. А , ние /Българите*Македонците*Славяните/ сме положили основите на тази Деградац виж още ›› ия и е нормално в тези вавилонски времена силно да патим.
 • Октомври 3 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Това е Революция. Минало Сега и Бъдеще съществуват едновременно , а стрелата на Времето е една настойчива илюзия. Но , нещата разбира се не са представени така , зашото това Сега е тежко болно от Глобални Македонизми. Лекът обаче идва. С Човечеството или без него от позиция на Вселенският Континиум е все тази.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Хайде да повториш мисълта си, но по начин който отговаря на интелекта ти, че да може да бъде разбираемо това, което искаш да кажеш. Сега, за да изглеждаш "умен", си подредил едни несъвместими понятия като "Глобални Македонизми" и "Вселенски Континиум", значението на които явно не е по възможностите ти за осъзнаване на изреченото.
  : 0 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Македонизъм знаеш какво в съвременият смисъл на думата. Нещо което се базира на лъжи , фалшификации и полуистини/ в най добрият случей/ Ами трябва да си отговориш що значи Глобален македонизъм вече ? Научната Световна парадигма е един такъв Глобален македонизъм.
  : 0 !
 • Македонецъ / САМО като БЪЛГАРИН/ 3.3 Македонецъ / САМО като БЪЛГАРИН/ преди 3 седмици Профил на трол?
  Целият Свят са го превърнали в една /ГЛОБАЛНА Македония/ , където хората са луднали , одъбилени и този процес продължава с пълна сила. Зашото така се ЗИДА BABYLON. С ЛЪЖИ , ИЗМАМИ , ПОЛУИСТИНИ И РАЗБИРА СЕ И ЗРЪНЦЕТО ИСТИНА. Луната и Марс са пълни с технически структури , Извънземният разум е ТУК и наблюдава. Едната част /Сивите*Рептилите/ определено подържат всичко случващо се , но една друга час виж още ›› т НЕ. И затова /Последните Времена на тази пропаднала цивилизация ще бъдат интересни.
  : 0 !
 • Анонимен 3.4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  По важно 3.1. е ти от КОЯ страна на БАРИКАДАТА СИ. Да Минало , Сега и Бъдеще съществуват едновременно. КВАНТОВИЯТ СКОК ПРЕД КОЙТО ЩЕ СЕ ИЗПРАВИ Човечеството Е НЕИЗБЕЖЕН АРМАГЕДОНЪ Е И ПРИКЛЮЧИЛ ВЕЧЕ. actualno , е от страната на BABYLON , аз съм от JADY ORDER КВАНТОВИЯТ СКОК или ЩЕ /Е ПРЕМИНАТ ИЛИ НЕ. Не знам. Нямам по специален достъп до Акаша както Баба Ванга.
  : 0 !
 • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
  ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. ИРИНА "ЗВЕЗДИТЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА, ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ, ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ. Автор: Георги Илиев Митев Град София (2014). P.S. ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТА.
 • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
  ВИСШИСТ, ЗАПОНАЛ ДА ГОВОРИ, ЗА ДА УГОВОРИ НЯКАКВА ИГРА ЗНАЧИ Е В БЕДА. УЧЕН ДА ТЕ ЗАЩИТИ ОТ "СЕЛСКИТЕ ЧЕРТИ" И "ГРАДСКИТЕ МЕЧТИ" ЗНАЧИ , ЧЕ ГРЕШИ, ЗАЩОТО НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА Е ПЛАНЕТНАТА МЕЧТА.
Последно в Актуално