Verizon пробва да намали цената на Yahoo!

697
Verizon пробва да намали цената на Yahoo!
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската телекомуникационна компания Verizon заговори официално за опцията да намали цената на сделката за придобиване на компанията Yahoo! заради хакерска атака от 2014 година. Това пише в четвъртък електронната версия на вестник The Wall Street Journal, пише БГНЕС

Изданието се позовава на главния юрисконсулт на Verizon Крейг Сълиман, който заявил на съвещание в централата на компанията във Вашингтон, че е необходимо да се получи пълна информация за мащабите на последствията от взлома, довел до кражбата на данни за 500 милиона клиенти на компанията. „Смятам, че имаме всички основания да мислим, че последствията са повлияли върху материалното положение на Yahoo!. Ако те (в Yahoo!) смятат по друг начин, то трябва да ни го докажат”, поясни той. За хакерите стана известно едва след сключването на договора между двете компании през изминалото лято.

Yahoo е шпионирала имейлите на всички потребители

Компанията Yahoo е шпионирала имейл комуникацията на своите потребители. Тя е направила специална система за търсене в писмата по заявк...

През юли Verizon обяви, че придобива Yahoo! за 4,83 милиарда долара.

Най-големият интернет доставчик в САЩ и лидер на американския телекомуникационен пазар Verizon придобива интернет компанията Yahoo! като предмет на сделката са недвижимите имоти. Интелектуалната собственост ще бъде продадена отделно.

Yahoo! бе основана през 1994 година. Към този момент тя притежава третата по популярност търсачка в света. Освен това компанията разполага и с редица портали, включително новинарски. Неин е и сайтът за споделяне на снимки - фотохостингът Flickr.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии