Въпрос: Кой телефон е по-добър: Google Pixel 6 и iPhone 13?

17130
Въпрос: Кой телефон е по-добър: Google Pixel 6 и iPhone 13?
Снимка: iStock

"Колкото и с нетърпение очаквам обявяването на новия iPhone всяка година, тази година съм по-развълнувана от Pixel 6 и Pixel 6 Pro с вътрешния чип Tensor на Google. От години съм щастлив собственик на iPhone, така че това усещане е изненада", пише Сарина Дайрам в коментар в CNET. А ето как продължава мнението си: 

"Отчасти това идва от слабите ъпгрейди на iPhone 13 на Apple. Не ме разбирайте погрешно - iPhone 13 е впечатляващ. По-добри екрани? Да.

По-добри камери? Да.

По-дълъг живот на батерията? Разбира се.

„Безплатен“ iPhone 13 за размяна? Запишете ме веднага. 

Но като цяло това беше спяща година за компанията поне по отношение на гамата iPhone 13. Разбира се, този по-малък прорез е по-приятен. И видяхте ли тези драматичните видеоклипове, които можете да заснемате с кинематографичния режим? Обожавам тези функции и не мога да кажа, че не усетих как кожата ми настръхва, когато ги гледах в действие. Но освен рутинните подобрения на процесора и тези функции, които споменах по-рано, имаше множество неща, които останаха непроменени - например цялостния дизайн и размер. 

От друга страна, Pixel 6 и Pixel 6 Pro на Google, които бяха пуснати на 19 октомври, изглеждат страхотно и представляват огромен скок напред за Google по отношение на дизайн, производителност и функции. Засега единственият проблем е 5G: от първоначалната информация Pixel 6 няма да получи mmWave, които дават възможност за ултра-бързият 5G, предоставян от определени оператори - и това е жалко за телефон от такава класа. Но ако не се притеснявате от mmWave или ако не е наличен там, където живеете, това може да не е проблем за вас.

Дизайнът на Pixel 6: Дързък и привлекателен 

Погледнете Pixel 6 и ще видите, че е претърпял мащабна трансформация на дизайна. Изчезнаха изпъкналостта на камерата и скромната цветова палитра на Pixel 5. Този дизайн отваря място за лента с камера, която се простира по цялата ширина на телефона, с ярки цветове и лъскави метални акценти.

Като известен разработчик на мобилен софтуер, Google преди това проектираше телефоните си по начин, който позволява на мобилната операционна система Android да заеме централно място. В очите на потребителя хардуерът трябваше да избледнее на заден план, служейки като просто "превозно средство" за Android. Но през 2021 г. изглежда, че Google премахва тази философия на дизайна в полза на по-смел, привличащ вниманието външен вид. Хардуерът на Pixel 6 е визуално отличителен и е ясно, че Google иска да се открои в конкурентното поле на телефоните от висок клас тази година.

Процесорът на Pixel 6: Силата на Tensor

Под капака серията Pixel 6 има прословутия чип Tensor, който главният изпълнителен директор Сундар Пичай изтъква като най-голямата иновация на Pixel досега. Той е проектиран вътрешно от инженери на Google, което означава, че е създаден специално за Android - подобно на Apple, които правят собствени чипове за iOS. 

Google засега мълчи за производителността на чипа и за това дали Tensor може да се справи с процесора на Apple. Предстои да видим, но мисля, че има голям шанс Tensor да е конкурентно способен. Също, така броят на годините на софтуерна поддръжка би трябвало да стане още по-дълъг: ще може задържите Pixel 6 за повече време и да ползвате всички актуализации. Предишните телефони Pixel имаха гарантирана тригодишна поддръжка, което е значително по-малко от шестте години, с които разполагаше iPhone 6S, или четирите, които Samsung сега предоставя на своите телефони Galaxy.

Така или иначе, новият Pixel 6 представлява „сеизмично прекъсване от миналото“, както каза Брайън Бенет от CNET. Предстои да видим дали ще предизвика и земетръс на пазара и ще спечели пазарни дялове от големия конкурент - iPhone 13.

A в това видео може да видите още едно сравнение между камерите на двата телефона:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

България в Топ 3 в ЕС по най-висока добавена стойност в ИКТ сектора

С поглед към бъдещето: CETIN България изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България – Сърбия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии