12 строги правила, които кралското семейство трябва да спазва

13747
12 строги правила, които кралското семейство трябва да спазва
Снимка: Getty Images / Guliver

Независимо от високия си пост, кралските особи трябва да спазват определен етикет и правила. Никой не стои над закона, дори кралицата.  Някои правила са издадени закони още през XII век, но протоколите винаги трябва да бъдат следвани, дори и до днес.

1. На кулата в Лондон трябва да има минимум 6 гарвана

Легендата казва, че на крепостта трябва да има минимален брой гарвани, които да я пазят. Вярва се, че птиците пазят кралството и ако изчезнат, то ще се разпадне. И до днес кралското семейство се грижи за гарваните. Броят е важен, за това винаги се стремят да ги поддържат над минимума.

2. Не могат да бъдат докосвани от „обикновените хора

Още в миналото кралските особи са били докасвани главно с бели ръкавици. Телата им са смятани за свещени, така че не трябва да бъдат докосвани с „голи ръце“. Съвременното кралско семейство е разчупило оковите до известна степен. Не трябва да бъдат докосвани, но при среща със знаменитости, винаги позират за снимка с тях. Очевидно контактът може да бъде осъщестен.

3. Не могат да гласуват

Причината за този факт е, че гласът на кралицата може да повлияе на голям брой хора. За това публичното изявява на мнение не е позволено. Често сътрудничеството с управляваща партия ги поставя във фокуса на скандалите.

4. Не могат да играят "Монополи"

Това е заявено от принц Андрю, херцог на Йорк, при едно от публичните му изявления преди години. Херцогът споделя, че им е било забранено да играят тази търговска игра, борба за имоти. Причината за забраната е възможността играта да се превърне в лош порок през годините.

5. Не трябва да ядат ракообразни

Това е по-скоро предупреждение, а не правило. Една предпазна мярка от натравяне или алергични реакции на кралското семейство.

6. Трябва да спазват определен етикет за събития

Има точно определени правила, които да бъдат спазвани, като дори начина на сядане е едно от тях. Ако например има сватба, или друг такъв повод, кралкото семейство трябва да влезе в определен ред. Той се определя от рангът спрямо кралицата, като естествено тя е първа.

7. Не могат да бъдат католици

15 златни правила на Петър Дънов за здравословно хранене

"Ние сме това, което ядем", беше казал някой. И това е точно така, но за съжаление много често го забравяме. Освен качеството и вида на...

Това правило е променено през 2011 години, като дава свобода на кралското семейство да избира за женитба и католици. Преди спомената година са били длъжни да останат верни на английската църква.

8. Дрехите им не трябва да изпращат съмнителни знаци

Кралското семейство е призвано да бъде образец за класа и съвършенство. Това е и причината те първи да въвеждат стилове в модата, но никога да не изпращат двусмислени съобщения с избора си. Въпреки всичко, изборът на кралското семейство винаги е по-скромен, отколкото моден.

9. Не могат да носят кожи
Това правило идва още от XII век, наложено от Едуърд Трети. Еколозите и защитниците на животни напълно биха подкрепили заявлението на краля. Но е очевидно, че това правило е забравено от доста кралски особи, включително и кралицата.

10. Трябва да приемат подаръци любезно

Българин облича съпругата на принц Уилям (СНИМКИ)

За първото си официално събитие през 2017-а в детски център съпругата на принц Уилям Катрин избра елегантно палто с колан в кралско син...

Независимо какъв е подаръкът, той винаги трябва да бъде приет любезно. Кралицата преценява кой какъв подарък да получи.

11. Не могат да пътуват заедно

Още едно от правилата, които са в защита на кралското семейство. Рискът от злополуки, поражда тази забрана. За щастие съвременните начини за пътуване са доста по-безопасни, така че всички могат да пътуват заедно.

12. Не могат да се хранят след като кралицата е приключила

Всички, които се хранят, заедно с нея трябва да спазват няколко прости правила. Винаги трябва да правят това, което нейно Величество прави. От повдигането на чаша до мимиките на възражение, всичко трябва да повтаря Кралица. Поради това е и забраната за храната – щом тя е приключила, всички останали приключват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com