БНТ потвърди: Няма да участваме в "Евровизия"

25026
БНТ потвърди: Няма да участваме в "Евровизия"
Снимка: EBU

Българската национална телевизия (БНТ) официално потвърди новината, че България няма да вземе участие в тазгодишното издание на "Евровизия", което ще се проведе в Израел. Причината е тривиална - финансова.

Според съобщението на БНТ "разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи". Решението да пропуснем изданието на "Евровизия" в Израел е взето от Управителния съвет (УС) на БНТ. Ето и пълното съобщение:

"Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение обществената медия да не участва в тазгодишното издание на международния песенен конкурс „Евровизия“, който ще се проведе в средата на месец май 2019 г. в Тел Авив. Решението е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи.

Изглежда България пропуска "Евровизия" в Израел

България няма да участва в следващото издание на "Евровизия" в Израел. Първото съобщение, намекващо за това, се появи в Twitter профила...

През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи. Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите-участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 държави в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от обществените оператори взема своето независимо решение за участие в конкурса за всяко отделно издание."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

БФС освободи Виктория от "Ергенът"?

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Леонардо ди Каприо се е сгодил? (СНИМКА)

Само истината: Цеци Красимирова разкри всичко за развода, за да се спре с измишльотините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com