Големи дрехи за големи хора – 6 модни съвета

6394
Големи дрехи за големи хора – 6 модни съвета
Снимка: iStock/Guliver

Ако всеки път, когато си купувате нови дрехи преживявате един мини кошмар поради отсъствието на подходящи размери на дрехите, то тази публикация е именно за вас.

Експертите от онлайн магазина за маркови дрехи DiscountMania.bg ни дават 6 безценни модни съвета, които да ни накарат да изглеждаме значително по-добре, въпреки макси моделите, които вероятно често са част от нашия гардероб поради физическите ни характеристики.

1. Евтиното си е евтино

Незнайно защо в България масово продаваните дрехи големи размери онлайн са съставени основно от нискокачествени материи, най-често доставени от Китай или Турция. Логично, този тип дрехи големи номера са далеч от качеството, което получавате, когато изберете артикули, произведени в модните центрове на Европа - Италия и Франция.

Ако пазарувате евтини дрехи, то резонно едва ли ще изглеждате елегантни, нали? Значително по-добрият вариант, за да си гарантирате стилно излъчване е да инвестирате в качествено облекло, което да не ви лишава от възможността да изглеждате добре.

2. Светлите тонове не са за предпочитане

Добре познато правило в макси модата е, че е добре да се избягват цветове, които ни придават допълнителни килограми, като най-често това са по-светлите тонове в облеклото. Значително по-добър вариант е да се доверим на класическите по-тъмни краски и черното, за да изглеждаме по-привлекателни в очите на околните.

Ако пък не искате постоянно да се обличате в мрачни тонове, то винаги към тъмните дрехи можете да добавите някой по-светъл аксесоар, който да балансира цветовата гама и да разчупи визията ви.

3. Какво искаме да подчертаем

В случай, че имаме проблемна област, която предпочитаме да прикрием или поне да не привличаме сериозно внимание върху нея, то следва да ориентираме фокуса около по-визуално провокиращ компонент от нашето облекло. Така например, рядко щампите са добро решение в модата за едри хора.

Както казахме по-горе по отношение на аксесоарите в облеклото, то те могат да бъдат използвани и тук, за да насочим погледа на околните извън обсега на зоната, която не желаем да афишираме.

4. Едноцветното облекло ви прави по-елегантни

Още едно често пропускано правило при носене на дрехи по-големи размери е, че шарената палитра от цветове не е добра идея. Значително по-добър вариант е да се доверите на едноцветното облекло, защото то следва една линия на тялото и по този начин издължава силуета на вашата фигура.

5. Ивици – хоризонтални - не, вертикални – да

Ако пък обичате да се обличате с дрехи с големи номера, чиято цветова гама следва линеен дизайн в 2 цвята, то съветът ни е да избягвате хоризонталните ивици, защото те ще добавят няколко визуални килограма. От друга страна вертикалните линии, подобно на едноцветния подход ще допринесат за следването на плавна линия на облеклото и ще гарантират значително по-ефектно излъчване.

6. Да следваш модата или не

Често хората се опитват да са в крак с модните тенденции в облеклото. Това обаче не винаги е добра идея, когато сте значително по-едри от останалите хора. Далеч по-добър вариант е да адаптирате настоящия моден тренд към конкретните си нужди.

Добра идея е не просто да следвате модерното, а да помислите дали то се вписва в цялостната визия, която искате да постигнете. Понякога е вариант да използвате само елементи от най-модните за момента течения по отношение на облеклото, вместо да робувате на модата и да попаднете в капана ѝ.

Модата е нещо абстрактно и интерпретативно. Не бива да забравяте, че не е задължително да я следвате плътно, а далеч по-важно е да я адаптирате за себе си, вместо да копирате неща, които биха създали евентуален дискомфорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com