Холивудски звезди със славянски и еврейски корени

23337
Холивудски звезди със славянски и еврейски корени
Снимка: Getty Images / Guliver

Тези американци са известни по целия свят, но близките им предци са родени и израснали в Руската империя, съобщава РИА Новости.

Леонардо Ди Каприо

Холивудският актьор с италианско фамилно име е роден в най-"звездния" град на щатите - Лос Анджелис. Въпреки американското гражданство, произходът на Ди Каприо е много интересен: бащата на Лео има италиански и германски корени, а майка му Ирмелин Инденбиркен е родена в западногерманския Ор-Еркеншвик в бомбоубежище, в семейството на германеца Вилхелм Инденбиркен и руската емигрантка Хелена Инденбиркен Смирнова. След Октомврийската революция Смирнова бяга в Германия с родителите си, а през 1955 г. заминава за САЩ със съпруга си Вилхелм.

Самият Лео неведнъж е разказвал за своите роднини. Според него баба му Хелена, въпреки факта, че е напуснала Русия едва двегодишна, говорела отлично руски. Лео също така добавя, че не само баба му, но и дядо му е руснак, но не уточнява по коя линия. „Значи не съм четвърт, а наполовина руснак“, признава Лео.

Стивън Спилбърг

Малцина знаят, но американският режисьор е роден в дома на евреи имигранти от Руската империя. Дядото и бабата по бащина линия заминават за САЩ напускайки градчето Каменец-Подолски (сега територията на Украйна) през 1906 г., а дядото по майчина линия е родом от Одеса.

"Израснах в семейство, в което се говореха три езика: английски, руски и идиш. Баща ми беше радиолюбител и по време на Студената война установи комуникация с роднини от Украйна. Представете си колко опасно беше това! След това станах приятел с русначе и си кореспондирахме чрез морзовата азбука", спомня си режисьорът на „Извънземното”.

Силвестър Сталоун

Сталоун е роден в Ню Йорк. Бащата на актьора Франк е емигрант от Сицилия, а майка му Жаклин Лейбофиш е родена в Одеса. Между другото, сравнително наскоро тя посети родината си, за да търси други роднини.

Силвестър многократно е говорил за корените си и когато една от марките алкохол му предлага да рекламира руската водка „Ice”, той се съгласява и произнася на руски фразата „Във всеки от нас има нещо руско”.

Дейвид Духовни

Актьорът е израснал в Щатите, но дядо му е роден в „друга държава“, за което между другото Дейвид говори в сензационна реклама за бира. „Това е страната, в която съм роден и израснал. Но има друга държава, от която идва дядо ми. И често си мисля: ами ако всичко се беше развило по различен начин? Ами ако бях роден в Русия?". Дядото на баща му - Моше Духовни, емигрира през 1918 г. от град Бердичев, който сега е част от Украйна. Баба му е от Полша. Самият Дейвид често споменава своя произход и казва, че „през целия си живот съм мислел, че съм руснак“.

Шарън Стоун не се възприемала като секс символ

Популярната американска актриса Шарън Стоун никога не се е възприемала като секси персона, но затова пък не се притеснявала да изследва...

Харисън Форд

Харисън Форд е роден в Чикаго, а баба му Анна Лифшиц е родена в Беларус в еврейско семейство. През 1907 г. Анна и нейните родители се преместват от Руската империя в САЩ и семейството се установява в Бруклин, Ню Йорк. По-късно бабата на Форд се запознава с Хари Ниделман, който се оказва емигрант от Минск. След сватбата двойката Лифшиц-Ниделман има дъщеря Дора, която кръщават по американски - Дороти. На свой ред Дороти се омъжва за ирландеца Кристофър Форд и Харисън се ражда от този брак. За пръв път актьорът посети Русия преди няколко години, по време на снимките на филма "K-19" в Мурманск.

Лени Кравиц

Кой би си помислил, но чернокожият Лени Кравиц има славянски корени! Майката и таткото на Лени са родени в САЩ, но дядото по бащина линия е роден в Украйна, откъдето заминава за Щатите.

Известни личности замразяват акаунтите си в социалните мрежи заради реч на омраза

Ким Кардашиян Уест и десетки други известни личности обявиха, че ще замразят акаунтите си в социалните медии в следващите 24 часа, за д...

Шон Пен

Носителят на „Оскар” актьор и един от най-скандалните в Холивуд. Шон Пен също има руски корени! Родителите на баща му са от Литва и Русия и идват в САЩ в началото на 20-ти век.

Дъстин Хофман

Родителите на актьора са потомци на евреи от Украйна и Румъния. Майката и бащата на Дъстин напускат Съветския съюз през 20-те години, след като болшевиките застрелват бабата и дядото на актьора.

Превод: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Леонардо ди Каприо се е сгодил? (СНИМКА)

Само истината: Цеци Красимирова разкри всичко за развода, за да се спре с измишльотините

Кой ще е големият победител в Звездния отбор на Hell's Kitchen?

Футуристичният апартамент на Карл Лагерфелд бе продаден за космическа сума

Бурни вълнения и нови обрати в "Ергенът" (СНИМКИ)

Плейн остави майката на децата си, чака бебе от друга?

Битката за рейтинга: Поредно ново ТВ предаване ще забавлява зрителите

Ново: Още един световен формат превзема телевизионния ефир (СНИМКА)

Невиждано напрежение в Hell's Kitchen

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com