Кийра Найтли отказа секса в киното

5895
Кийра Найтли отказа секса в киното
Снимка: Getty Images/Guliver

Британската актриса Кийра Найтли обяви, че повече няма да бъде заснемана гола от мъже режисьори, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Би Би Си. 35-годишната звезда на „Гордост и предразсъдъци“, „Анна Каренина“, „Карибски пирати“, „Изкупление“ , "Наистина любов" и „Ритай като Бекъм“ заяви, че част от нейното решение е нежелание да пропагандира „мъжкия поглед“ - в теорията на феминизма, така се нарича образът на реалността от гледна точка на хетеросексуален мъж. "За мен няма абсолютно табу, но не и с мъж режисьор", каза тя в интервю за подкаста на „Chanel Connects“. "Отчасти това е гордост, а отчасти мъжки поглед".

От 2015 г., когато стана майка, Найтли включи в договорите си клауза да не се снима с голо тяло. Освен това, тя си запазва правото да не участва в сцени, ако ги смята за неприемливи за себе си. Актрисата казва, че по принцип не е против секса във филмите, но това сега не е за нея. Не съм готова да участвам в тези секс сцени, където всички са голи и стенат. Това не ме интересува. Понякога си казвам: да, на тази картина еротичната сцена ще бъде на мястото си и някой трябва да изглежда секси, но търсете други за това. Имам достатъчно високо мнение за себе си и тялото ми вече е родило два живота, така че просто не искам да заставам гола пред група въже", каза тя. Найтли добави, че във филми, които говорят за женски опит и преживявания, тя би искала да участва, но с жена режисьор.

Кийра Найтли роди второто си дете

Кийра Найтли е станала майка за втори път. 34-годишната актриса е запазила в тайна раждането и все още не се знае точната дата, както и...

„Ако това е история за майчинството, за това колко необикновено е женското тяло и как изведнъж започвате да виждате себе си по съвсем различен начин, как се случват промени в тялото, които е трудно да си представите преди майчинството, тогава бих предпочела да изследвам всичко това с режисьор жена, която може да го разбере", каза тя на подкаста на Chanel Connects. "Но сега ще ми бъде много неудобно да се опитвам да въплътя гледната точка на мъжа за нещата", добави тя.

Най-новият филм на Найтли е комедията-драма "Неправилно поведение", която излезе миналата година, за феминистко движение през 1970 г. в Лондон, опитващо се да наруши конкурса за красота. По-рано актрисата заяви, че забранява на дъщеря си да гледа анимационни филми на Уолт Дисни, в които жените са изобразени по начин, който тя не харесва. Членовете на движението „MeToo“ срещу сексуалното насилие във филмите и други индустрии повдигнаха въпроса за етичното отношение към актрисите при заснемането на еротични сцени. Сега много студия наемат специални „координатори на секс сцени“, за да се уверят, че изпълнителите на такива епизоди са удобни и се отнасят с уважение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Неочаквано решение на шеф Виктор Ангелов разтресе Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Една "вещица" по-малко в "Ергенът": Поредна дама напусна предаването (ВИДЕО)

Защо с годините Ева Мендес се превърна от успешна актриса в домакиня?

Няма да повярвате как е изглеждала Ромина Тасевска преди (СНИМКА)

Човекът - глас Краси Аврамов жертва на нигерийци

БФС освободи Виктория от "Ергенът"?

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com