Кой забогатя благодарение на пандемията от коронавирус?

13004
Кой забогатя благодарение на пандемията от коронавирус?
Снимка: iStock

Светът е изправен пред непрекъснати загуби, сривове на политики и икономики заради пандемията от коронавирус. Има обаче някои личности, за които тя, вместо заплаха, е по-скоро "златна кокошка", направила ги неочаквано богати или просто - още по-богати. Кои са те, представя БГНЕС.

Джеф Безос. Основателят на "Амазон" Джеф Безос няма основания да се оплаква. От началото на пандемията търсенето в "Амазон" е нараснало многократно. Курсът на акциите гони рекорд след рекорд. Още преди пандемията Безос беше най-богатият човек в света, а сега той значително увеличи богатството си. Списание "Форбс" го изчислява на 160 милиарда евро.

Исландия планира дългосрочни визи за богати туристи

Исландските власти откриха начин да помогнат на туризма и да привлекат туристи, съобщи „Travel and Leisure“, цитиран от БГН...

Илон Мъск. Да създаваш автомобили, които да ти носят оценки като високотехнологична фирма - това изкуство се удаде на Илон Мъск с "Тесла". Неговата компания реализира печалби покрай бума на високите технологии по време на пандемията. Роденият в Южна Африка бизнесмен наскоро задмина Бил Гейтс по богатство. Със своето състояние от 110 милиарда евро той е по петите на Джеф Безос.

Ерик Юан. Дистанционната работа от вкъщи се оказа огромен подарък за основателя на Zoom. Китаецът Eрик Юан пристига на 27 години в САЩ. Създадената от него видеоплатформа Zoom излезе на борсата през 2019, а от началото на пандемията акциите й просто експлоадират. Състоянието на Юан се изчислява на 16 милиарда евро.

Джон Фоли. С уреди за фитнес към световните върхове. Затворените студиа за фитнес и ограничените социални контакти са добре дошли за Фоли. Акциите на неговата компания "Пелотон", която предлага фитнес уреди и фитнес програми за вкъщи, скочиха трикратно и направиха Фоли милиардер.

Угур Шахин. Той е германец от турски произход, чиято компания "Biontech" разработи заедно с концерна "Pfizer" ваксина срещу коронавируса. С това Шахин не само стана прочут, но и богат. Стойността на неговия дял в компанията в момента се оценява на над 2 милиарда евро.

10 фактора, които ни пречат да станем богати

Ако някой ден искате да забогатеете, имаме добри новини за вас, че всичко това е възможно. Последвайте нашите съвети за нещата, които в...

Компанията "HelloFresh". Тя отбелязва успех по време на пандемията, предлагайки пакети със съставки и рецепти за ястия, доставяни по домовете. Печалбите ѝ се утроиха. Основателят и съсобственик Доминик Рихтер извлича огромна полза от забраната, наложена на ресторантите. Той все още не попада в класацията на милиардерите, но уверено се е запътил натам.

"Амазон". В сегашната пандемия компанията за онлайн-търговия "Амазон" обогати не само Джеф Безос. И бившата му съпруга Макензи Скот порядъчно увеличи състоянието си - благодарение на пакета с акции, който притежава. Така тя застана начело на класацията за най-богатите жени в света. Със състояние от близо 60 милиарда евро Макензи Скот в момента сериозно се конкурира и с мъжете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Илиана Раева с неочаквана постъпка към Краси Радков (ВИДЕО)

Андреа се обясни в любов на турски актьор (СНИМКА)

Елиминационен двубой в Dancing Stars. Вижте коя двойка отпадна (СНИМКА)

Победа и разединение при звездите в Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Хю Грант: Новият филм за Бриджит Джоунс ще бъде тотална бомба

Инцидент при снимките на филм на Еди Мърфи: Има ранени

Ан Хатауей: Целунах 10 мъже, за да получа важна роля

Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Неразпознаваем: Последната СНИМКА на Ален Делон натъжи света

Помните ли Жаси от "Сделка или не"? Няма да познаете какво работи днес (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес