X
 
 

Това е първият българин, нарисувал постер за Metallica (снимка)

1886 0
photo of Това е първият българин, нарисувал постер за Metallica (снимка)
Снимка: Getty Images/Guliver
Илюстраторът Дидо Пешев е първия българин, поканен да рисува официален постер за Metallica от създаването й през 1981 досега. Постерът ще бъде част от актуалното турне на групата - WorldWired Tour, което продължава вече три години.

С Дидо Пешев се свързва мениджмънта на Metallica през септември 2018, когато илюстраторът има вече осъществени проекти за големи имена като Мерилин Менсън, Gojira, Mastodon, Ghost, The Melvins, Napalm Death, Swans и други.

Постерът на Дидо е рисуван за концерта на Metallica във Варшава на 21 август 2019 година, когато е и световната му премиера. Основен символ в илюстрацията е крилат хусар. (През 17-ти век полските крилати хусари достигат своя разцвет, а в историята са познати като една от най-добрите кавалерии на всички времена.)

В постери си Дидо Пешев пресъздава своето виждане за текстовете и философията на групите. Всички негови творби досега са рисувани ръчно, а след това отпечатани чрез традиционна ситопечатна техника. Те са високо оценявани, поради сложността и специфичността на изработката си. Лимираното им тиражиране, покачването на стойността им с времето и личното отношение на групата към тях, правят ситопечатния плакат неповторим.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители