Уейнстейн изглежда е постигнал споразумение за десетки милиони със свои жертви

3888
Уейнстейн изглежда е постигнал споразумение за десетки милиони със свои жертви
Снимка: Getty Images/Guliver

Сринатият що се отнася до репутация филмов продуцент Харви Уейнстейн и членовете на неговия бивш студиен съвет постигнаха предварителна сделка с жени, които го обвиняват в сексуален тормоз, предаде БГНЕС.

Адвокатите заявиха, че споразумението за разрешаване на граждански дела и за обезщетение за предполагаемите жертви е на стойност около 44 млн. долара.

Харви Уейнстейн остана без адвокат

Холивудският продуцент Харви Уейнстейн остана без адвокат четири месеца преди началото на делото срещу него, предаде Франс прес. Бен ...

Уейнстейн отрича извършен от него сексуално тормоз или злоупотреба по отношение на над 75 жени. Той ще бъде съден в Ню Йорк през юни по обвинения, предявени от две жени, включително изнасилване.

Адам Харис, адвокат на Уейнстейн, каза пред съда, че "икономическо споразумение по принцип" е постигнато. Той добави: "Аз лично съм много оптимистично настроен."

Екипът на продуцента по-късно каза пред The Wall Street Journal, че финансовият размер на споразумението ще бъде приблизително 44 млн. долара.

67-годишният Уенстейн е един от най-известните холивудски продуценти и е работил по редица наградени филми. Като цяло филмите, по които е работил, са спечелили над 81 "Оскар"-а от 1999 г. насам и основава компанията Miramax през 70-те години, която първоначално се фокусира върху арт-хаус филми. През 2005 г. той се разделя от Miramax и основава Weinstein Co, заедно с брат си Боб. През 2017 г. Quartz съобщава, че Уейнстен е станал толкова силен в Холивуд, че му е било благодарено толкова пъти, колкото на Бог в речите при получаване на "Оскар".

Нови обвинения към Харви Уейнстейн, този път от бивш полски модел

За поредно обвинение към скандалния холивудски продуцент Харви Уейнстейн - този пък от бивш полски фотомодел, чието име остава загадка,...

През октомври 2017 г. The New York Times публикува материал, описващ десетилетия обвинения в сексуален тормоз срещу Харви Уейнстейн. Актрисите Роуз Макгауън и Ашли Джъд бяха сред първите жени, за които стана известно, че са имали такива проблеми с Уейнстейн. Обвиненията включват принуда спрямо жените да го масажират и да го гледат гол. Твърди се също, че е обещал да помогне на някои жени да развиват кариерата си в замяна на сексуални услуги.

В официално извинение филмовият продуцент признава, че е "причинил много болка", но отрече твърденията, че е тормозил жени над три десетилетия.

Протестът срещу Уейнстейн беше воден от движението #MeToo. Стотици жени обвиняват високопоставени мъже в бизнеса, правителството и забавленията за сексуално насилие и тормоз. Докато обвиненията се натрупваха, неговата компания Weinstein Co го уволни и подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

На 3 юни Уейнстейн ще бъде съден в Ню Йорк по пет обвинения за сексуално насилие над две жени. Ако бъде признат за виновен, той може да прекара остатъка от живота си в затвора.

Още една известна актриса заговори за Харви Уейнстейн

Холивудската звезда Хелена Бонам Картър е знаела, че може да провали кариерата си, ако застене срещу продуцента Харви Уейнстейн, съобщи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Dr. Dre разкри, че е преживял три инсулта (ВИДЕО)

Участвал ли е Виктор Стоянов в "Ергенът" срещу хонорар?

Битката за зрителите: Как се променя аудиторията на "Оскар"-ите през годините?

Михаела Маринова и румънският продуцент Alex Parker с първа обща песен (СНИМКИ+ВИДЕО)

Щастлива и уверена: Забелязаха Кейт Мидълтън на фермерски пазар (СНИМКА)

Мижав интерес ли? Панайот Панайотов като Ал Бано победи в "Като две капки вода"

Давид Гета стана баща за трети път (СНИМКА)

Дъщерята на Брус Уилис е диагностицирана с аутизъм (ВИДЕО)

Крисия отново показа, че не е дете (СНИМКА)

Честито: Бившата жена на Борис Солтарийски е бременна (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...