ВМА ще се грижи за физическото здраве на най-добрите актьори

1677
ВМА ще се грижи за физическото здраве на най-добрите актьори
Снимка: БГНЕС

Още от малък съм останал с впечатлението, че това е най-добрата болница. Грижейки се за своите колеги просто бях длъжен да направя този жест. Доволен съм, защото най-добрите отиват при най-добрите.

Това заяви при подписването на меморандум за сътрудничество между Военномедицинска академия и Народен театър “Иван Вазов” директорът на театъра Мариус Донкин, съобщи БГНЕС.

Оттук нататък ние ще се грижим за физическото здраве на най-добрите актьори в България, както и на обслужващия персонал в театъра, а те, дай Боже, ще се грижат за нашето духовно здраве, защото и ние също сме пациенти. Това заяви след подписването на меморандума началникът на ВМА проф. д-р Николай Петров.

Боян Петров е изваден от комата, диша самостоятелно

Алпинистът Боян Петров е изваден от изкуствената кома, в която бе поставен от лекарите. В съзнание е и диша самостоятелно, съобщава "24...

Донкин изрази надежда това да бъде пример и за останалите театри. Лекарите и целият медицински персонал на ВМА ще може след подписването на меморандума да посещава спектаклите на Народния театър по преференциални условия, а актьорите по НЗОК ще могат да се лекуват във ВМА и в поликлиниката към академията.

“При чрезвичайни случаи, знаете, че при нас много често се случва, ще ни обслужи бързата помощ на болницата и това ни дава спокойствие и гаранция”, коментира Донкин.

“Театърът лекува душата наистина, дава възможността да преосмислите някои неща и да станем малко по-добри”, добави той и уточни, че актьорите могат да се считат за лекари, но на душата, а не на телата.

От своя страна д-р Николай Петров заяви, че от тази идея за съвместна работа с Народния театър може да се приложи и за други театри. Всяко добро нещо би трябвало да бъде заразно. В този ред на мисли идеята е прекрасна и беше приета от всички, добави д-р Петров.

Почина Димитър Цонев

Почина известният журналист Димитър Цонев. На 13 август т.г. той беше приет в реанимацията на Военномедицинска академия в тежко състоя...

Донкин разказа, че трупата на театъра е от 234 души, които ще използват услугите на болницата. Това е целият творчески състав и всички, които обслужват театъра.

Проф. Петров пожела на актьорите да бъдат здрави и уточни, че това е една сигурност, че военна академия, която застава зад колектива на театъра. Тази подкрепа се изразява в това, че когато човек има оплаквания знае къде да отиде и че ще бъде приет по коректен начин и че ще му се обърне необходимото внимание.

ВМА е структура. в която има изграден завършен спешен център с дежурни лекари по кабинетите 24 часа, с дежурен телефон, с екипи с линейки и бърза помощ, които могат да реагират във всяка точка на страната. Това е една застраховка здравна за колегите от Народния театър. Това е една сигурност и спокойствие, отколкото реална работа, коментира д-р Петров.

Донкин допълни, че това е един почетен знак за обществото за това, че един национален културен институт е в контакт с национална болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com