Започнаха снимките на сериала "Четвърта власт"

19770
Започнаха снимките на сериала "Четвърта власт"

Започнаха снимките на новия сезонен сериал "Четвърта власт", съобщиха от БНТ.

На последната конкурсна сесия филмът бе класиран безапелационно на първо място от експертна филмова комисия като сериал, който в мащабна степен отговаря на обществената функция на БНТ. "Проектът е представен с високо качество, творчески потенциал и трябва да бъде приоритетно реализиран" се казва в оценката на експертите.

Жанрът на сериала е политически трилър с класическа формула на сблъсъка между политици, тайни служби и медии. "Четвърта власт" залага на изключителен кастинг, запазена марка на БНТ. Първи ангажимент за български сериал е участието на Самуел Финци, който в момента е един от най-популярните актьори в Европа заради главната си роля в сериала "Flemming" на ZDF. Също за първи път в главни роли в български сериал участват Христо Шопов, Деян Донков, Христо Петков и Атанас Атанасов. В лентата зрителите ще видят любимите и познати вече от екрана на БНТ Владимир Пенев и Михаил Билалов, а в нежния силен каст влизат Снежина Петрова, Светлана Янчева и Ана Пападопулу.

В главната женска роля дебют прави Мила Парушева. Режисьори са Стоян Радев и Димитър Коцев – Шошо, оператори Антон Бакарски и Владимир Михайлов. Изпълнителен продуцент на сериала е "Стоплайт" с продуцент Найо Тици, която работи в екип със "Софилм", компанията, която реализира проекти на европейската телевизия "АРТЕ" и известния кинорежисьор, сценарист и продуцент Люк Бесон в България.

Редактор: Десислава Симова

„Няма Джаро, няма Маро”, рекордна гледаемост за „Под прикритие 3”

Дългоочакваният трети сезон на хитовия сериал „Под прикритие” стартира снощи в ефира на БНТ. Екшън и супер професионален на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com