X
 
 

Аврамова: Винетките са необходими извън териториите на общините, а границите ги определят самите те

1115 1
photo of Аврамова: Винетките са необходими извън териториите на общините, а границите ги определят самите те
Снимка: БГНЕС
„До 31 декември 2018 г. също се е изисквало заплащане на винетна такса. Друг е въпросът дали хората са си закупували винетки.

Обръщам внимание, че границите на общините се определят от съответната община“, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарен контрол.

Жители на шуменски квартали излязоха на протест срещу винетките

Жители на шуменски квартали излязоха на протест срещу винетките. Те отказват да плащат за преминаването по републикански път, по който ...

Тя отговори на въпрос по конкретен казус във връзка с необходимостта от закупуване на пътна такса от жителите на кв. „Макак“ и кв. „Мътница“ за достигане до Шумен. 

Винетка за отсечките от кв. „Макак“ и „Мътница“ до Шумен е необходима, защото са извън територията на общината, очаквам решение за промяна на границата.

„Ако общината сложи знаците за край и начало на населените места извън границите на тези квартали, тогава те ще попаднат в границите на съответното населено място, на урбанизираните територии“, заяви тя.

В случай, че общината сложи знаците след населеното място, то тогава не би трябвало да таксуваме всички, които преминават през тях с пътна такса“, каза тя.

Свинетката на нашето задоволство

Свинетки електрически продавам - нали затуй съм премиер министър! Търсете ги в Замунда (тя е здрава) до папката с търговския регистъ...

„Очаквам решение на Общинския съвет, АПИ ще се съобрази. Ако се сложат пътните знаци за край на населеното място след тези два квартала, тогава ще се пристъпи към споразумение за поддръжката на тези два пътя“, допълни министър Аврамова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    "Аврамова: Винетките са необходими извън териториите на общините, а границите ги определят самите те" - нещо не разбрах. Има ли парче земя, което е на територията на РБ и да не в границите на никоя община и само за такава земя ще се плаща винетка?