Стартира регистрацията три областни града за евросъстезание, посветено на ЕП

7393
Стартира регистрацията три областни града за евросъстезание, посветено на ЕП
Снимка: Getty Images/Guliver

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“* за средни училища от областите Русе, Силистра и Разград.

Състезанието ще се състои в гр. Русе на 12 декември 2015 г. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програма „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) през 2016 г. В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16—18 години. Училищата от трите области, които желаят да вземат участие в състезанието, трябва да заявят това до 12:00 часа на 27 ноември 2015 г.

Най-трудната част от успеха на параолимпийците ни - да намерим кой да се зарадва*

Най-трудната част от успеха е да намериш някой, който да се радва за теб - така за съжаление може да се опишат невероятните постиженият...

Отборите трябва да се състоят от 5-ма ученици, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието. Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес. В състезанието могат да участват ученици на възраст 16—18 години от училища, които не са спечелили участие в програмата „Евроскола“ в Страсбург през 2013, 2014 или 2015 година.

Доброто владеене на един от трите работни европейски езици – английски, френски или немски – е измежду главните условия за участието на училищата в програма „Евроскола“ и ще се проверява по време на състезанието.

Информационното бюро на Европейския парламент в България възстановява транспортните разходи до град Русе и обратно на учениците от други населени места в трите области на състезанието.

От ЕП молят заявките за участие да бъдат изпратени до 12:00 часа на 27 ноември 2015 г. на адрес: epsofia@europarl.europa.eu. Имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия преподавател трябва да бъдат изпратени едновременно със заявката за участие.

БЧК организира състезание по бедствена готовност за възрастни хора

Първото по рода си състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ и познания за техните права ще бъде открито на 1 ок...

Информационното бюро на Европейския парламент си запазва правото за промени в датата в случай на непредвидени обстоятелства, като всички участници ще бъдат известени своевременно. Окончателната програма ще бъде изпратена след приключване на регистрацията.

* Програмата "Евроскола" има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се "включат" чрез симулирани заседания в работата му и дори да "гласуват" неговите резолюции. Чрез нея ученици от училища във всички страни-членки на ЕС прекарват 1 ден в Европейския парламент в Страсбург, където участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на "Младежкия европейски парламент"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини