Пощенска банка дари 100 000 лева на "Майчин дом" за борба с Covid-19

3596
Пощенска банка дари 100 000 лева на "Майчин дом" за борба с Covid-19
Снимка: СБАЛ Майчин дом

Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" получи 100 000 лева дарение от Пощенска банка в подкрепа на борбата с Covid-19. Средствата са предоставени за закупуване на предпазни облекла, висококачествени предпазни маски, дезинфектанти и редица други медицински консумативи, необходими за предпазване на медицинските екипите на лечебното заведение.

"От името на ръководството на болницата и лично от мое име, искам да изкажа своята благодарност за жеста, който Пощенска банка направи към нас. "Майчин дом" продължава да бъде на първа линия в грижата за майчино и детско здраве и в условията на пандемия. При нас са най-малките пациенти и техните майки, бременни жени и родилки. Поемаме и неотложни гинекологични процедури и операции. Средствата, които получихме, ще ни позволят да набавим част от необходимите предпазни облекла, маски, бързи тестове за Covid-19 и други консумативи, с които да защитим медицинските екипи и нашите пациенти", сподели проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на лечебното заведение.

В обстановката на пандемия от разпространението на коронавирус лечебното заведение има нужда от еднократни трипластови маски и предпазни ръкавици, шлемове, медицински шапки, калцуни до коляното, предпазни очила, инфрачервени термометри и дезинфектанти, за да продължи нормалното и ефективно функциониране на клиниките и да продължи да обслужва потока от бременни, родилки и пациенти с нужда от неотложни процедури.

"Изправени сме пред предизвикателство, което изисква конкретни действия за подкрепа, затова ние, като социално-отговорна компания, даряваме в кампанията срещу Covid-19 за неотложните нужди на най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас – "Майчин дом". В ситуация на извънредно положение най-добрият начин за справяне e с общи усилия. Медицинските специалисти и болниците имат нужда от подкрепата на бизнеса и цялото общество, затова ние, банковите служители, които също сме "на първа линия", правим това дарение с благодарност към здравните работници за професионалното им себеотрицание и грижите, които полагат", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Превенцията и предоставянето на качествена медицинска услуга, проследяването на бременността, диагностиката и лечение са още по-голямо предизвикателство в епидемична обстановка. Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" продължава да затвърждава позициите си като национален център за женско и майчино здравеопазване и в условията настоящата кризисна ситуация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Евростат: България е с най-висока смъртност от COVID-19 в ЕС

Коронавирусът в България: За четвърто поредно денонощие няма отчетен смъртен случай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com