X
 
 

Изстреляха сателит за наблюдение на Амазонската екваториална гора

533 0
Изстреляха сателит за наблюдение на Амазонската екваториална гора
Снимка: iStock/Guliver
Сателит за наблюдение на Земята, разработен съвместно между Китай и Бразилия, е изстрелян в Космоса по двустранна програма, разглеждана като пример за по-широко сътрудничество между страните от БРИКС.

Устройството е изстреляно от северната китайска провинция Шанси, съобщи информационната агенция Xinhua, цитирана от "Фокус".

Учени от Русия и САЩ опитват да предвиждат земетресения от Космоса

Руски и американски учени съвместно са разработили автоматизирана система за наблюдение на симптомите на земетресения чрез сателитни сн...

Сателитът е шестият, разработен по двустранната програма, която започна през 1988 г. Сателитите са създадени за наблюдение на Земята от орбита с невоенна цел. Той ще помага на правителството на Бразилия да наблюдава Амазонската екваториална гора и промените в околната среда на страната, допълва още Reuters.

Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка, познати като БРИКС, преговарят за приемането на рамково споразумение за създаване на спътници за дистанционно наблюдение на Земята и споделяне на данни, събрани от спътниците на други държави.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители