Революцията среща еволюцията

3704
Революцията среща еволюцията
Снимка: https://motocarservice.com/

Световна премиера за Linde Roadster с двигател с горивни клетки

Със своята концепция Roadster, Linde Material Handling поставя изцяло нови стандарти по отношение на безопасността при промишлените мотокари. Kомпанията, чийто представител за България е Мотокар Сервиз добавя към разработването на кари една от най-обещаващите енергийни технологии.  Завесатата е вдигната и първият Linde Roadster със задвижване с горивни клетки вече е факт!

Един от най-важните въпроси при интерлогистично управление на товари, винаги е било каква технология за движение да се използва при карите, за да може да се постигнат най-добрите експлоатационни условия. За да се намери най-правилният отговор, трябва да се прегледат първо различни въпроси:

- Карите ще се използват само вътре в помещението или и навън?

- Какво ще бъде натоварването им? Ще работят в една или в две смени?

- За какъв вид стока ще се използват карите?

- Каква е подовата настилка и възможността за проходимост?

- Какъв двигател и задвижване ще са най-ефективни за дейността на компанията?

„Повечето собственици на бизнес търсят икономични енергийни решения и все по-често емисиите на CO2 играят решаваща роля“, казва Маркус Вайнбергер, международен продуктов мениджър в областта на енергийните решения в Linde Material Handling. „Нашите консултанти могат да предложат широка гама от възможни енергийни решения - от електрически мотокари с оловно-кисели или литиево-йонни батерии, до автомобили с горивни клетки или задвижвани с двигател с вътрешно горене, използващи дизел, пропан-бутан или природен газ. Най-доброто решение обаче не е универсално, то е различно за всеки бизнес.“

Вече две десетилетия, Linde Material Handling работи по разработването на серийно-производство на кари с горивни клетки. „През 1997 г. бяхме изпреварили конкурентите, като се съсредоточихме интензивно върху тази обещаваща технология. Самото производство, на първите камиони, започна през 2010 година. Днес марката Linde предлага на пазара най-голямата гама индустриални кари, задвижвани с горивни клетки. Около 80% от нашите модели могат да бъдат поръчани с този вид енергийно задвижване. Това включва кари, рийчъри, влекачи, включително и Roadster модела.“ Допълва Маркус Вайнбергер.

Умна комбинация

Linde Roadster е един изключителен мотокар с изключителна концепция за задвижване. Той притежава изтънчен външен вид и дизайн. Осигурява оптимално натоварване, както и безупречна видимост при шофиране.

Липсата на обичайния А-стълб има значителен принос в това отношение. Мотокарът притежава специални цилиндри, които абсорбират силите на повдигане при накланяне и ги насочват назад към предпазната рамка.

Версиите на електрическя мотокар Roadster, електрокарите Linde E20 до E35 постигат особено добри резултати в логистиката и промишлените съоръжения с усилен трафик на минувачи. В допълнение, водачът може да извършва прецизна работа, като товарене на контейнери по-лесно, благодарение на значително по-голямото зрително поле. Предимствата на Roadster са отличителни при закрити складове, което прави използването на технологията на горивните клетки перфектното допълнение. Все пак, енергийната система не генерира вредни емисии по време на работа. Производството на енергия е чрез химическа реакция между кислород и водород. Така генерираното електричество захранва литиево-йонна батерия, която от своя страна захранва двигателите. В същото време акумулаторът служи като междинно хранилище за възстановена енергия на спиране и като „резерв на енергия“ за пикови периоди на потребление. Единствените странични продукти по време на процеса, които се отделят, са топлината и чистата вода. Водата се изпомпва, когато се презарежда мотокара.

Говорейки за презареждане... технологията на горивните клетки разкрива най-големият си потенциал именно в тази област. Пълният процес на пълнене отнема само три минути. Това осигурява максимална надеждност - особено при трудни операции с много смени.

Тъй като простият, бърз и чист процес на пълнене прави замяната на батерията остаряла, Roadster с горивни клетки е идеален за употреба, дори в сектори изискващи високо ниво на хигиена, като фармацевтичната и хранителната промишленост.

Разбира се, решаваща роля играе и факторът на икономическата ефективност. Експертът на Linde Маркус Вайнбергер: „Нашите изследвания и практически тестове доказват, че системите на горивните клетки могат да станат икономични с флот от мотокари от около 20 коли и повече. Ако компанията вече има собствена водородна инфраструктура, концепцията става още по-привлекателна от икономическа гледна точка. " В допълнение, има цяла гама от екологични ползи, като се започне със сравнително дълъг експлоатационен живот на горивната клетка - около 10 000 работни часа, намаляване на емисиите на CO2, ако използваният водород идва от регенеративни източници, като биогаз или електролиза с помощта на слънчева или вятърна енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Vivacom със селекция от исторически филми в EON Видеотека за 3 март

Рекорден брой проекти в надпревара за финансиране от Vivacom Регионален грант

Vivacom предоставя свободен достъп до хитовото съдържание на НВО за клиентите на EON

Vivacom разширява покритието на 5G високоскоростен интернет за дома в 7 града

Vivacom представя новата EON Видеотека с модерен интерфейс и над 30 000 заглавия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide