X
 
 

43 къщи за гости в Смолянско са на стойност 11,5 млн. лв., защо не проверяват всички?

5274 0
43 къщи за гости в Смолянско са на стойност 11,5 млн. лв., защо не проверяват всички?
Снимка: МЗХГ
По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР 2007-2013 г., за които 5-годишният мониторингов период не е изтекъл, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

В период на наблюдение са 288 туристически обекта от всички платени 746 проекта в страната, тоест ¼ от тях. За останалите ¾-ти е изтекъл периодът на наблюдение (мониторинг). След изтичането му собствениците на тези имоти могат да правят преустройства, да променят предназначението им, да ги продават – тоест, да се разпореждат с тях както намерят за добре. И не подлежат на проверка.

Министър Танева заповяда нова проверка на къщите за гости

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРС...

Общата изплатена субсидия за изграждането им от Европейския фонд за развитие на селските райони е близо 82 млн. лева.

На територията на област Смолян са финансирани и изградени 43 къщи за гости в деветте общини, без Смолянска, тъй като тя не се финансира от Програмата за развитие на селските райони. В тях са инвестирани 11 538 488 лв.

Най-много – 10 на брой къщи за гости, има в община Доспат, собствениците на които са получили 2 564 461 лв.

В община Девин има 7 къщи за гости на обща стойност 2 031 483 лв. В Борино туристическите обекти, финансирани от ДФ „Земеделие“ в предходния програмен период, са също 7 на обща стойност 1,9 млн. лв.

В Чепеларе са построени 4 къщи за гости на обща стойност 1 271 224 лв. И в Златоград те са четири на брой, а общата инвестиция в тях е за 1 111 826 лв.

Фонд "Земеделие" изглежда не иска да извади кирливите си ризи

Царят дава, пъдарят не дава – с такава теза сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува материал относно картината по П...

Четири са къщите за гости и в община Баните, като вложението в тях е за 914 086 лв. В Мадан са изградени 3 туристически обекта по селската програма за 766 923лв.

В Рудозем и Неделино къщите за гости са по две, съответно на стойност 552 565 и 422 149 лв.

„Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи,  доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости“, се казва още в съобщението.  

Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, който трябва да приключат до 30 юни.

ДФЗ – „Разплащателна агенция“, ще представи доклад с резултатите от проверките в едноседмичен срок след приключването им на министър Танева.

Извънредни проверки на къщите за гости, не откриха нарушения в Лясковец

Извънредни проверки в къщи за гости започна Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. 14 обекта на територ...

Actualno.com

Етикети:

 • Тодор 3 Тодор преди 8 месеца Профил на трол?
  А защо Прокуратурата не проверява и подаващите тези сигнали от Бивол?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  НЕ МИ Е ЯСНО, КАК НЕЩО ПОСТРОЕНО И С МОИТЕ ПАРИ КАТО ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, СЛЕД 5!? ГОДИНИ СТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА НЯКОЙ СИ? ИЗЛИЗА, ЧЕ ЕДНИ ХОРА СИ ПОСТРОИХА СУПЕР ЛУКСОЗНИ КЪЩИ С НАШИТЕ ПАРИ, А МОГОТ И ДА ГИ ПРОДАВАТ???? ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО - ТАКИВА КЪЩИ СЛЕДВА ДА СА САМО "КЪЩИ ЗА ГОСТИ" ЗА ВИНАГИ И ДА ИМА ЗАБРАНА ЗА ПРОДАВАНЕ!?
 • да дойдат говновозите 1 да дойдат говновозите преди 8 месеца Профил на трол?
  Тези дни бяха разкрити няколко пиратски кабелни оператора Една от тези фирми е Бургаската 'RN', известна като „Канал 0“ и собственика заяви: ‘’В близките дни ще възстановим програмата...има пари за всички по веригата... ’’ Знае господина - 26 години пиратства - “RN” осигурява осветлението на бургаския МОЧА, сложил е и каменна плоча, на самия монумент за възхвала на руския окупатор на площад “ виж още ›› Тройката” - купил си е индулгенция от московския КГБейски папа да краде безнаказано - надали ще го последва полагащото се наказание до 8 години затвор - това осветление ще му се зачете като смекчаващо вината ‘’за родину, за сталину’’ обстоятелство и РУСКА НАЦИОНАЛНА 'RN' в близките дни ще Публикувано във факти.бг: възстанови излъчването по канал 00 - а се обидихме когато изобразиха България като руска външна тоалетна