Нов конгресен център откриват в Пампорово, лифтовете са безплатни на 29-ти юни

4110
Нов конгресен център откриват в Пампорово, лифтовете са безплатни на 29-ти юни
Снимка: Пампорово АД

На 29 юни т.г. (събота), курортът Пампорово ще предложи на своите многобройни гости изпълнена с разнообразни и привлекателни събития и възможности програма във връзка с официалното откриване на новия си Конгресен център и сезон “Лято в Пампорово”.

В 17.30 часа в зала “Родопи” на изцяло обновения хотел Перелик 5* в присъствието на представители от различни браншове и медии ще бъде презентиран и открит Конгресен център “Пампорово”. Ще бъдат показани всички новости за сезон “Лято в Пампорово”.

Собственикът и мениджърският екип на „Пампорово“ АД ще разкрият и по-нататъшните планове за развитието на курорта.

Гости на събитието ще бъдат героите от хитовия тв сериал “Дяволското гърло” Теодора Духовникова и Владимир Карамазов.

Преди това, в 10.30 часа ще има още едно откриване – на новоизградения Туристически център и запознаване с услугите, които той предоставя на туристите.

За всички гости на курорта на 29 юни лифтовете ще работят безплатно.
Деца, младежи и възрастни ще могат да се забавляват през целия ден в новопрострените детски кът и приключенски парк, а новия уелнес център в хотел “Орловец” ще предложи достъп за любителите на релаксиращите и разкрасителни процедури през целия сезон.

За любителите на вълнуващи преживявания на открито вече са на разположение трасетата на велопарка, както и туристическите маршрути, за които са осигурени опитни водачи и транспорт.

Новият конгресен център “Пампорово” представлява добре планиран и осигурен на най-високо техническо ниво комплекс от 5 зали с общ капацитет от 1 100 места. Най-голяма и единствена по рода си в курорта е поливалентна зала „Родопи“ със 750 места, която може да се раздели на две зали по 600 и 150

Останалите 4 зали са разположени в непосредствена близост до голямата и са с капацитет от 50 до 90 места. Залите от конферентния блок са в близост до основния и най-голям ресторант в курорта.

Конферентният център се намира в отделно крило на хотела, разполага със самостоятелен вход и чрез топла подземна връзка е свързана с петзвездния хотел Орловец. Под залата има изградени два подземни паркинга на Перелик и Орловец, а до нея има и открит паркинг. Комплексът е изграден така, че да е достъпeн за трудноподвижни хора.

Туристически център Пампорово ще обслужва целогодишно туристите в курорта с актуална информация за услуги, забележителности и маршрути. Целта му е да ориентира гостите на курорта за възможностите за спорт и активна почивка като: планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, туристически и алпийски маршрути, спускане с лодки в пещера, джип сафари, скално катерене.

За улеснение на туристите в курорта е въведена кол център система за получаване на актуална и навременна информация от вело зоната, работещи лифтове и отворени трасета, както и за директна връзка с ПСС или хотелите. А като допълнително удобство туристите могат ежедневно да се информират за атмосферните условия в Пампорово в реално време чрез новата автоматична услуга SUMMERTIS, която се обновява няколко пъти в деня и дава необходимата метеорологична и актуална информация за курорта автоматично.

 „Велопарк Пампорово“ разполага с 15 велотрасета и обща дължина над 35 км. Трасетата и маршрутите са с различни нива на трудност, подходящи както за любители и начинаещи колоездачи, така и за професионалисти. За удобство на туристите във вело зоната има поставени на няколко места безплатни Wi-Fi зони, а за любителите на природата – има няколко панорамни площадки с фото рамки за запечатване на невероятната панорама от Родопите и незабравими моменти.

“Пампорово Адвенчър парк” е най-новата атракция в курорта в развитие, която на този етап ще предлага нова въжена градина за малки и големи, обособени места за почивка и пикник, въздушна възглавница за скокове и допълнителни атракции около язовира в курорта.

“Детски кът Пампорово” e стратегически разположен на входа на курорта и предлага целогодишно детска занималня за деца над 4 години с различни кътове със занимателни игри и киносалон. В детския клуб всеки родител може да остави детето си вътре в центъра или на открито, за да ползва детската площадка и батут пред центъра. Предлага се организиране на детски тържества и рождени дни в клуба.

Mountain Wellness Lounge Орловец предлага различни терапии и здравословни релакс процедури. На разположение на туристите в изцяло обновения хотел са вътрешен басейн с изглeд към планината, хамам, солна стая, сауна, билкова сауна, парна баня, арома парна баня, фитнес, фреш бар, хидромасажна баня, релакс зона, тропически контрастен душ, инфрачервена хало сауна, масажни кабинети и салон за кало и луга лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян