"Оркестър Титаник" на РДТ в Смолян с три награди от националния фестивал на малките театрални форми

3338
"Оркестър Титаник" на РДТ в Смолян с три награди от националния фестивал на малките театрални форми
Снимка: РДТ - Смолян

Три награди спечели „Оркестър Титаник“ – спектакъл на абсурда, представен от Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Те са присъдени от журито на Националния фестивал на малките театрални форми „Враца 22” в състав: д-р Ина Божидарова – председател, и членове д-р Светла Бенева и Ина Шкарова.

Анна Шопова е отличена за костюмография, Емилия Ованесян – за женската роля. А целият актьорски състав на спектакъла получи наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов.

„Оркестър Титаник“ е история, разказана от скитници, бездомници, пияници - хора от най-ниския ешелон на живота.

Те разказват една и съща история от различни гледни точки - фантазират и сънуват за нещата около тях.

Драматургията и режисурата са дело на Делян Илиев, с участието на актьорите - Емилия Ованесян, Румен Бечев, Димитър Мартинов, Асен Левов и Делян Илиев.

Наградата за режисура отиде при Стилиян Петров за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София. Никола Тороманов е отличен за сценографията на спектакъла „Нирвана“ на Театър 199 „Валентин Стойчев”- София.

Родопският драматичен театър излиза с комедия в абсурдния жанр

Най-новото заглавие в афиша на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян е "Оркестър Титаник". Премиерите му ще...

Радина Кърджилова спечели наградата на журито за женска роля в спектакъла „Нирвана”, а Стефка Янорова - за спектакъла „По-студено от тук” , на театър „ Българска армия „ – София.

За мъжка роля бе отличен Деян Донков за спектакъла „Нирвана”, Деян Жеков - за спектакъла „Престъпление и наказание” на Драматично-кукления театър във Враца.

Журито на Десетия международен фестивал New European Theatre (NETA) пък бе с председател Драган Яковлевич (Сърбия) и членове Нико Горшич (Словения) и Веселина Гюлева (България).  

Наградата за цялостно представление бе предназначена за „Човекът от Подолск” от Дмитрий Данилов, режисьор Васил Василев на Драматично- куклен театър „Иван Радоев” – Плевен.

На Андрис Булис и Мария Данилюк - за блестящ актьорски дует в „Слънчева линия” от Иван Вирипаев – режисьор Евгения Шерменева на Продуцентска компания „KATLZ”– Рига, Латвия.

"Оркестър Титаник" дебютира в Общинския драматичен театър в Кюстендил

На 30-ти октомври от 19:00 часа ще се състои премиерата на "Оркестър Титаник", в Общински драматичен театър - Кюстендил. "Оркестър Ти...

На Саша Пилипович - за трагикомична интерпретация на образа на актьора в „Колегата на Мел Гибсън” от Томаш Яшимек, режисьор Ана Тодорович ALTER MEDIA 21- Крагуевац, Сърбия.

На Танкица Стоянова - за женска роля за образа на Ева в „Умирай мъжки” от Алдо Николай, режисьор Кире Горгиев на Народен театър „Антон Панов” Струмица, Северна Македония.

Специална награда за млади артисти - на Георги Трайков и Никола Костадинов в „Умирай мъжки” от Алдо Николай, режисьор Кире Горгиев на Народен театър „Антон Панов” Струмица, Северна Македония.

Голямата награда „Благой Стефановски” е присъдена на актьора Огнян Симеонов за образа на Порфирий Петрович от „Престъпление и наказание” по Фьодор Достоевски, режисьор Дамян Тенев, Драматично-куклен театър – Враца.

Двата фестивала бяха проведени в периода 16 – 21 май 2022 г. във Враца, като Селекционер на 32-рото издание на Националния фестивал на малките театрални форми е театроведът Богдана Костуркова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян