Постановка на каскадите в Смолян готви млад и амбициозен режисьор

9199
Постановка на каскадите в Смолян готви млад и амбициозен режисьор
Снимка: Анита Чолакова/Actualno.com

Постановка на открито - на каскадите в Смолян, готви младият и амбициозен режисьор Делян Илиев. Премиерата на първия спектакъл от началото на извънредното положение „Там, където не сме“ по стихове на Георги Господинов ще е в петък и събота от 21 часа, пред Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

„Решихме преди няколко месеца, при така създалата се обстановка в извънредно положение, да направим спектакъл като играем навън, за да може някак си да улесним прехода към връщането на публиката в театъра, заяви режисьорът.

Пред журналисти той сподели, че искат да започнат отвън и после - през стол, през място, за да може публиката наесен да се върне в самата сграда.

„Идеята за спектакъла по едноименното стихотворение на Георги Господинов е отпреди няколко години - моя и на ръководството на театъра. Тя много пъти се отлагаше и, Слава Богу, точно сега му е момента и мястото. Така решихме да разтворим още едно крило на Родопския драматичен театър, да излезем пред него - на т.нар. site-specific theater - място, което не изисква декор. То самото е декор и спрямо него сме се опитали да направим една драматургия, която сами сме създали от разказите, романите и най-вече поезията на Георги Господинов“, допълни Илиев.

Режисьорът обясни, че представлението не се прави за финансов приход, а за да има, макар и в извънредна епидемиологична обстановка, култура в Смолян.

„По-добре, че сега му е дошло времето на спектакъла, - каза Илиев, защото преди години може би щях да я претупам и да я направя много по-лигаво, отколкото с помощта на тези чудесни хора. Това са актьорите от трупата на Родопския драматичен театър - Димитър Димитров, Емилия Ованесян, Атанас Найденов и Димитър Мартинов, и гост артистите Преслава Георгиева и Самуела-Ивана Церовска, която, надяваме се, нашата публика помни от "Антигона и хората".

Военни подготвят студентско общежитие в Смолян за изолатор

Военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян помогнаха за преоборудването на етаж от бившето студентско общежитие за настаняване, при...

Разказът, избран за драматургична основа, е една история на мъж и жена, които се срещат, запознават се, случва се нещо като любов от пръв поглед, но с ясното съзнание, че трябва да се разделят след един час, без да има шанс между тях нещо да се случи. Те чакат самолет на летище.

В този един час обаче те решават да си измислят цял живот, неслучил се. Да си измислят биография отпреди да се познават и след това - да си отмъстят на случая, който ги е събрал, за да ги раздели. В тези техни фантазии, съчинения и любовни случки, са стихотворенията на Героги Господинов. Почти цялата част на поезията минава през първо влюбване, първа любовна нощ, живеене заедно, раздели, изневери.

Шестимата актьори минават през тези срещи. Непрекъснато двойките се сменят, минават през възрастта на случайно срещналите се двама. Останалите четирима актьори, които не са част от двойката, са в ролята на хор, който „случва“ на живо техните фантазии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян