Пълна зала за отчета на девинския кмет Красимир Даскалов

7075
Пълна зала за отчета на девинския кмет Красимир Даскалов
Снимка: Анита Чолакова

Залата в Дома на културата се изпълни снощи за отчета на Красимир Даскалов – първи мандат кмет на община Девин. Гайдарчета с коледни шапки поздравиха гражданите с родопски изпълнения и коледни песни. Изявата им бе последвана от атрактивните танци на състава от ОДК – Девин.

Официални гости на събитието бяха депутатите от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, а също и Иванка Георгиева – директор на Областна дирекция „Земеделие“.

В Девин съдят албанци, пресекли границата да търсят крави

В Девин съдят двама албанци - баща и син, пресекли границата на „зелено“, за да търсят избягали крави. Чужденците са от гр...

„Преди три години поех поста кмет на община Девин с желанието кметът да е честен със съгражданите си и да се е доказал като личност в живота си, да е успял в професията си, за да бъде независим в решенията и позициите си, в мисленето и отношението си към хората. Когато поех общината, исках тя да е достъпна за всички, независимо от обществените му нагласи, политическите му и лични пристрастия. Тогава заявих също, че желанието ми е общината да е достъпна и адекватна в действията си, свързани с облекчаване и подпомагане на бизнеса, който да е истински партньор за развитието на Девин. С огромно желание декларирах също, че ще вложа цялата си енергия в подготовката на нови проекти, за да може европейските средства да достигнат до всеки девинчанин, да облагородят живота ни. Целенасочено исках да се промени както градската среда, така и да се подкрепят с инвестиции всички, дори и най-малките населени места“, посочи Даскалов.

Той обясни, че е наследил села с полуразрушени сгради на кметствата, с капещи тавани и дори опасни помещения, с изоставен и неугледен вид. Той си поставил за цел със своя екип да промени това.

„Също така след години на политически битки исках Девин да има кмет, който да внася стабилност и сигурност, да държи на добрия тон и единението. Целият ми професионален опит преди да встъпя в отговорната длъжност на кмет е бил в правоохранителната система и желанието ми бе да видя кмет, който държи на тези принципи и закони“, подчерта градоначалникът.

По думите му три години след началото на мандата по всичките основни тези на управление, които е декларирал в началото, имат реални и видими резултати.

За 4-та година в Девин провеждат състезанието "Аз мога – тук и сега"

За четвърта поредна година в Девин се провежда състезанието „ Аз мога -тук и сега” по чужди езици, речеви и комуникативни у...

„Общината е достъпна за гражданите не само в приемен ден. Хората се приемат с приоритет всеки ден от общинската администрация. Вратата на кметския кабинет е отворена за всеки гражданин. Видно е също, че бизнесът отново смята Девин за привлекателен за инвестиции, за което допринасят големите и целенасочени усилия на целия ми екип. Също така са реални и инвестициите, привлечени с много проекти по европейски програми и с много усилия за държавна подкрепа от общинското ръководство. Всичко направено остава за нас и нашите деца. Мога смело да заявя, че Девин вече има друг облик, а с планираните проекти и дейности през следващата година ще бъде достоен за гордостта на всеки девинчанин“, подчерта Красимир Даскалов.

Кметът изреди инвестициите направени в общината от 2016 до 2018 г. за над 33 млн. лв. като отчете, че за същия период просрочените задължения от предишни управления на управата от 5 млн. лв. вече са се стопили на около 1 млн. лв. Отчете също  инвестициите и грижата за социално уязвимите групи, децата, младежите, читалищата, инфраструктурата и поминъка на малкия и среден бизнес.

„В регистъра за новородени бебета са записани 255 деца, тази цифра вдъхва надежда за по-добро бъдеще. Благодарение на активната политика в социалните дейности са привлечени над 1 млн. лв. инвестиции. Разкрити са три трапезарии не само в общинския център, но и в две села. Ние считаме, че в едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено и от обичта и грижата към възрастните хора, затова по всякакъв начин подпомагаме трите пенсионерски клуба в община Девин. И благодарение на подкрепата от общината те участват във фестивали и се връщат почти винаги с награди. Всичко това, което правим, е с основна цел да е пример за подражание на подрастващите“, посочи Даскалов.

НЕК и АПИ в 8-годишен спор за "златния път"

Осем години вече две държавни инстанции спорят коя е по-права. Или ако се възползваме от древногръцката митология тук въпросът е коя от...

Той отбеляза, че от година е възстановена дейността на футболен клуб „Девин“, който не функционираше повече от 5 години. Посочи и официалните данни на Бюрото по труда, които сочат, че безработицата в общината е намаляла почти наполовина.

„През следващата 2019 година призивът ми е да продължим с увереност и оптимизъм, с ясното съзнание, че сътворяваме по-смислен и качествен живот за нас и нашите деца.

Инвестиците в общината за три години са за над 33 млн. лв., тоест почти по 1 млн. лв. всеки месец влизат в община Девин като инвестиция“, отбеляза Даскалов. И призова хората да не са подвластни на популизъм и да бъдат единни.

Певицата Ангелина Милева поздрави публиката със свои изпълнения, след което девинчани се почерпиха с топъл чай и греяно вино. Тържествено бяха запалени светлините на голямата коледна елха в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян