Смолян посрещна с почести завърналите се от Афганистан военни

2823
Смолян посрещна с почести завърналите се от Афганистан военни
Снимка: Анита Чолакова

На площад „Свобода“ днес Смолян посрещна с почести завърналия се от мисия в Афганистан 35-ти контингент на въоръжените сили. Командир на мисията „Решителна подкрепа“ е полк. Георги Маргитин.

„За мен е гордост и чест да застана пред този строй за последен път, с мисълта за ясно изпълнена задача. И с мисълта, че спазих обещанието, което дадох на вашите близки - да ви върна живи и здрави. Искам да благодаря на вашите близки, че са отгледали и възпитали такива дъщери и синове, с които аз съм готов да отида във всяка точка на земното кълбо“, каза полк. Маргитин.

Посрещат 35-ия контингент от Афганистан с ритуал в Смолян

Днес в Смолян предстои тържествен ритуал по посрещането на 35-ия контингент от Афганистан. В церемонията ще участва зам.- министърът на...

Ръководителят на мисията получи от Министерството на отбраната награден знак за отлична служба – първа степен, за проявен висок професионализъм и отговорно изпълнение на националните си задължения в международна среда.

Наградата му бе връчена от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

„Висшето военно ръководство на МО е признателно за службата ви в мисията на НАТО за подкрепа. Там вие дадохте категорична изява на своите воински качества, бяхте дисциплинирани и волеви и не допуснахте произшествия. Въпреки че бяхте 35-тия поред контингент в Афганистан, вие не се поддадохте на рутината. Съобразявахте се всеки ден и час с високата степен на риск, когато служихте. Демонстрирахте, че България има способни въоръжени сили, допринасящи за колективната сигурност и е неделима част от мисията за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан“, посочи вицеадмирал Ефтимов.

Инцидент от Смолян: Момче сряза крака си на градския басейн

9-годишно момче пострада сериозно в басейна на Смолян. За инцидента сигнализира майката на детето Галина Топалова, предаде кореспондент...

Той благодари на всички участници в мисията за успешния ѝ финал и специално на националния командир полк. Маргитин. „Вие спазихте обещанието си, че ще се върнете живи, здрави и с успешно изпълнена мисия“, подчерта той.

По думите на вицеадмирала днес Министерството на отбраната има ключов приоритет - подготовката и мотивацията на личния състав на въоръжените сили.

„Ние разчитаме на вас, на доказалите се като професионалисти в своите структури, но служили и в коалиционна среда, където рискът е съвсем реален. Вие сте хората, на които се доверяваме безусловно да допринасят за повишаване способностите на вашите формирования. Вие сте пример за личностно и кариерно израстване на всички днешни и бъдещи воини на България. Вярвам, че вашите опит и знания ще бъдат от полза и занапред на страната и обществото ни“, заяви Емил Ефтимов.

Вицеадмиралът бе получил задача от министъра на отбраната на награди всички, допринесли за успешната мисия в Афганистан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян