Странна смърт на цигански барон, близък преди време до ДПС

10411
Странна смърт на цигански барон, близък преди време до ДПС
Снимка: Actualno.com

Двама мъже са открити мъртви по Коледа в Смолянско, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Рано сутринта след празника - около 7,15 часа на 26-ти декември, в Районното управление на Чепеларе е получено съобщение, че пред стая в пампоровски хотел е починал 52-годишен мъж от село Галиче, област Враца.

По-късно стана ясно, че починалият е Мехти Касъмов – известен ромски барон от селото на скандално известния кмет Ценко Чоков.

Мехти празнувал с роднини в Пампорово, но в разгара на купона му прилошало. Близките му повикали Спешна помощ, като медиците установили, че пациентът е с високо кръвно налягане. Дали му лекарства и преценили, че не е за болница. Малко по-късно човекът починал пред стаята си в хотела. Предполага се, че е получил мозъчен кръвоизлив.

От полицията съобщават, че първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Трупът на починалия е транспортиран в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД - гр. Смолян, за аутопсия.

Известният активист на ДПС Мехти Касъмов Хасков бе осъден през 2007-ма година за източване на над 10 000 тона зърно от складовете на Държавния резерв в Оряхово чрез едноличната му фирма „Скът – Мехти Касъмов“, регистрирана в Галиче.  

През 2000 г. „Скът“ сключва договор с "Държавен резерв" за съхранение на зърно. При проверка в края на 2001 г. бива установена липса над 10 хиляди тона пшеница, чиято стойност е повече от 2 млн.лв. Тогава Мехти Хасков се оправда, че зърното е нападнато от гъгрица и главня. Пред обвинението той бе обяснил, че дал пшеницата на клиенти с уговорката тя да се възстанови след обработката срещу вредителите. Първоначално тезата му бе потвърдена, но след това се разбра от свидетели, че по негова заповед зърното било извозвано с камиони в продължение на един месец и продавано без бележки и фактури в Ловеч и Априлци.

Мехти бил от най-известните брокери на гласове за ДПС и години наред помагал в местните избори за бившия кмет Ценко Чоков.

На 25-ти декември пък по молба на близките за местно издирване е бил обявен 58-годишен смолянчанин. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия около 17 часа същия ден човекът е намерен мъртъв в собствения му автомобил, паркиран пред вилата на бившето предприятие „ДАП – Смолян“ в землището на село Полковник Серафимово.

И за него не са установени данни за насилствена смърт.

Двете местопроизшествия са запазени, извършен е оглед от дежурни оперативни групи и е са образувани досъдебни производства.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com