Управителят на „Си Ен Джи Марица“: Газ в Пампорово и Чепеларе ще има

23839
Управителят на „Си Ен Джи Марица“: Газ в Пампорово и Чепеларе ще има
Снимка: galileo.bg

Снабдяването с газ е подсигурено от две страни. В Чепеларе и Пампорово да бъдат спокойни - газ ще имат, стига да си плащат, заяви управителят на „Си Ен Джи Марица“ Велин Георгиев.

Повод да го потърсим е появилият се смут сред потребителите на газ по т.нар. виртуален способ, тъй като фирмата неотдавна е сменила собствеността си, а се заговори също, че е във фалит.

Справка в Търговския регистър сочи, че по решение на съда „Си Ен Джи Марица“ е в открито производство по несъстоятелност, поискано от КТБ. Дружеството е сред длъжниците на фалиралата банка с 14 млн. лв. За синдик е назначена Диана Атанасова.

„КТБ искат едни пари от „Си Ен Джи“, които са си получили чрез цесия с „Булгаргаз“, вследствие на която са били преведени 12 млн. лв. И кредитът, който е бил от КТБ, е погасен. Сега КТБ искат да развалят цесията и дружеството да се обяви в несъстоятелност“, заяви управителят.

Той обясни, че на практика виртуалният газопровод в Чепеларе е с двама клиенти – „Амер спортс“ и хотел „Родопски дом“, тоест една лицензия с двама клиенти.

Надявам се да стартира газификация на целия град. Надявам се да се усетят хората, че има газ и могат да я ползват, защото това отопление е удобство. В Пампорово потребителите са не повече от 15-20 на брой, а сега предстои да се присъединят 32-ма нови абоната плюс един ресторант и три хотела, но хората са стресирани и не знаят за какво става въпрос“, отбеляза новият шеф на фирмата.

Собствеността на дружеството и адресът му действително са променени. От София то е прехвърлено в Петрич. Притежание е изцяло на „Газ трейдинг 2002“ ЕООД, собственост на Велин Георгиев, а до неотдавна - на Радослав Георгиев.

Съдружник от самото създаване на „Си Ен Джи“ през 2008 г. е Пламен Павлов в различни конфигурации, но още от началото и най-дълго време - със „Синектик“ ЕООД и „Метамодул“ ООД, като втората също е длъжник на КТБ с 21,7 млн. лв.

„Газ Трейдинг“ в началото на 2015 г. става съдружник с 50% от дяловете в „Си Ен Джи“, като изкупува частта на "Синектик". Останалите 50% от тях били притежание на Пламен Павлов със средства, заети от "Синектик".   

Месеци след като управител на „Синектик“ става Бисер Лазов – основен свидетел по делото „КТБ“, дължимото от Павлов вземане се прехвърля чрез цесия на „Газ Трейдинг“. На практика Павлов е сключил договор за заем на стойност 1 348 00 през 2009 г., но през декември 2014 г., когато е договорена цесията, те са станали 2 милиона заедно с лихвите.

Следва нотариална покана от „Газ трейдинг“ към Павлов да върне парите, обект на тази цесия, които вече към октомври 2017-та са набъбнали на 2,8 млн. лв.  "Газ трейдинг" взема под особен залог неговите дялове с решение на съда и Пламен Павлов остава извън дружеството.

По-късно Павлов моли съда за следното: да отстрани Велин Георгиев (в качеството му на настоящ законен представител на „Си Ен Джи Марица – в неплатежоспособност) и да обяви разпоредителните действия на сегашния и предходния управител за нищожни; да поиска от КЕВР да назначи него за особен търговски управител; дружеството да бъде лишено от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото си, като тези правомощия бъдат предоставени на синдик.

Софийският градски съд със свое решение края на октомври т. г. удовлетворява само последното искане и определя за синдик Диана Атанасова. Другите две са отхвърлени.  

„В момента „Си Ен Джи Марица“ е в открито производство по несъстоятелност. Бившият управител и съдружник на Цветан Василев са обградили дружеството и сега то бере всички плодове от това. Съдиите и банката са другият проблем, които работят и се чудят как да овладеят дружеството“, коментира настоящият управител Велин Георгиев.  

По думите му ситуацията е твърде сложна, но времето ще покаже какво ще стане.

Той каза, че в момента много трудно се работи, защото във времето „балонът се е надул“ и хотелите в Пампорово са задлъжнели, а община Чепеларе е в изключително лошо финансово състояние.

Община Чепеларе е кочина. Нямат пет лева да си платят за присъединяването. Звънят ми денонощно. Работим да присъединим училището, защото децата са пуснати във ваканция. Там има две училища и в момента едното е захранено с бутилки, а другото днес трябва да го захраним и да започнат 72-часови проби. До три дена всичко трябва да приключи. Правим всичко възможно, което е по силите ни, но не може да се борим със Сатаната. Ако проверите старателно кой кой е, ще ви стане ясно, че дяволът е много черен“, коментира Георгиев.

По думите на Георгиев в другите лицензионни територии Златица, Пирдоп и Стрелча „няма един пирон забит, няма един метър тръба“. С община Карлово също имат проблеми. В създаденото помежду им дружество "КарловоГаз" фирма "Си Ен Джи" има 66% дял, а останалите са на общината, но имат спрени плащания за над 200 хиляди лева. 

Той обясни, че предстои да се обяви събрание на кредиторите, когато ще се предложи оздравителен план.

Припомняме, че "Си Ен Джи Марица" ООД е регистрирана с идеята да внедри високоиновативен проект за газификация на отдалечени от газопреносната мрежа територии в страната, като използва технологията "Виртуален газопровод" на Галилео, Аржентина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян