10 младежи с увреждания ще работят в администрацията на Асеновград

979
10 младежи с увреждания ще работят в администрацията на Асеновград
Снимка: iStock/Guliver
Община Асеновград осигурява работа на близо 150 лица с увреждания. Реализацията на идеята ще се случи по три проекта, свързани със заетостта при хората с увреждания.

Първият вече е в развитие, като той ще обхване 10 души. Първоначално те ще се обучават, а после ще бъдат наети на работа в администрацията в Асеноврад. Стойността на този проект е в рамките на близо 150 000 лева и е с продължителност две години. По програмата ще имат право да кандидатстват млади хора с увреждания, които са на възраст до 29 г. и са регистрирани, като безработни. След като приключат обучението си, гражданите ще бъдат наети в различни технически длъжности от общинска администрация.

Включват 30 000 безработни в програми за обучение и намиране на работа

Около 30 000 безработни ще бъдат включени в програми за обучение и намиране на работа. Това е заложено в Националния план за действие п...

Още 78 лица с увреждания ще бъдат назначени в дейностите по озеленяване и поддържане на зелените площи в Асеновград. Проектът започва този месец.

В началото на новата 2019 г. ще бъде поставен старт и на реализацията на още една проектна идея. Работа ще бъде осигурена на други 50 лица с увреждания, които са жители на асеновградска община. Засега не се съобщава какви функции ще изпълняват назначените.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители