100 дървета красят новия парк в район "Тракия" в Пловдив

5495
100 дървета красят новия парк в район "Тракия" в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Нов парк се изгражда в район "Тракия" в Пловдив. Днес кметът на града Иван Тотев инспектира строителството на обекта, който се намира на комуникативно място в близост до големи магазини и жилищни блокове.

"Паркът е изграден по идея на кмета. Тук имаше много апетити към този терен, но в крайна сметка се изгражда прекрасен парк на площ от 11 декара. В момента се правят алеите, които до три дни ще бъдат асфалтирани, изработват се обходи, по които да се карат колело, ролери и всякакви подобни развлечения", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Той допълни, че част от детската площадка вече е монтирана, ще има и сцена, стълбове и осветление. Изградена е поливна система, ще има и чешма. Очаква се паркът да бъде готов до 17 ноември.

Джендем тепе – най-високият хълм в Пловдив

Пловдив е град с хилядолетна история, в който се преплитат много и различни епохи. Градът е известен с безкрайните си забележителности,...

Днес беше направено и първото залесяване на парка. Предвиждат се тук да бъдат поставени над 100 дървета.

Първото дръвче беше засадено от кмета Иван Тотев, заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков и кмета на района Костадин Димитров. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители