С педагогически форум отбелязват 60-годишнината на ДИПКУ в Стара Загора

1
С педагогически форум отбелязват 60-годишнината на ДИПКУ в Стара Загора
Снимка: ДИПКУ
„Иновативни практики в съвременната образователна реалност” е темата на националния педагогически форум с международно участие, с който Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) на Тракийския университет ще отбележи 60-годишнината си. Форумът се провежда всяка година и на него учители изследователи и университетски преподаватели споделят добри образователни практики.

За 60 години история департаментът е съхранил и пренесъл традициите на следдипломното обучение на педагогически кадри и активно работи за професионалното и кариерното развитие на учителите. Като наследник на Института за повишаване квалификацията на учителите (ИПКУ) департаментът е първият в страната, който организира и ръководи школите за челен педагогически опит, чрез които най-добрите учители споделят достиженията си в училищната практика със свои колеги.

Обработват срещу комари в Стара Загора на 19 юни

Обработка на тревни площи, паркове и градини, детски градини и детски ясли и на социалните домове, както и ларвицидна обработка на водн...

В началото на XXI векв 2000 до 2002 г. директор на института е доц. д-р Ганчо Ганчев. През този период в ИПКУ се поставя началото на обучение на студенти по специалността “Специална педагогика” и институтът успешно е акредитиран като институция за квалификация на педагогически кадри. В пет специалности се приемат за обучение докторанти, а 20-те хабилитирани преподаватели са основание през 2002 г. да се създаде педагогически факултет към Тракийския университет.

През 2004 г. ДИПКУ преминава на самофинансиране на дейността си заради затихващото финансиране от Министерството на образованието и науката, но като стуктурно звено на Тракийския университет и активно в дейностите на висшето училище. В него се обучават и се присъждат професионално-квалификационни степени на педагогически кадри от цялата страна.

Педагогическият форум за 60-годишнината ще се проведе на 18 юни.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители