Американското посолство дари роботи на библиотеката в Добрич

726
Американското посолство дари роботи на библиотеката в Добрич
Снимка: Технократи
Посолството на САЩ в България предостави на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич пет робота Финч за компютърно моделиране и информатика, съобщиха от културната институция. Дарението е в рамките на Европейската седмица на програмирането и ще способства за технологичното модернизиране на услугите, предоставяни от библиотеката, както и ще помогне за овладяване на първите стъпки в програмирането на малките читатели.

Библиотеката в Добрич се включи в Европейската седмица на кодирането. Възпитаници на детските градини и училищата в града се запознаха с робота Финч и възможностите за неговото програмиране. Предлаганата нова услуга е безплатна. Детските градини и училищата в града и областта имат възможност да се включат в заниманията.

В рамките на Европейската седмица на кодирането деца от над 50 населени места в страната направиха първите стъпки в програмирането. Целта е да се провокира интересът на обществото към програмиране. Над 3 хиляди млади хора се включиха през изминалата година в семинари за работа с робота Финч. Неговото предназначение е да подпомага овладяването на езици за програмиране, а дизайнът и функционалността му са плод на 4-годишно проучване на института Carnegie Mellon.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители