БЧК Враца започна да раздава хранителни помощи

16131
БЧК Враца започна да раздава хранителни помощи
Снимка: личен архив
От днес до 28 февруари 2019 г. БЧК Враца ще раздаде пакети с хранителни продукти. Кампанията се организира от Европейския социален фонд и в нея ще бъдат обхванати близо 14 хил. души от областта.

Хранителните пакети включват основни продукти, сред които захар, леща, ориз, олио, спагети и консерви с общо тегло  24 кг. Продуктите ще се получават срещу документ за самоличност и подпис.

В поледицата в Пловдив - БЧК раздава храни на бедни, а общината нехае

На 6 места в Пловдив БЧК раздава от днес хранителни продукти за социално слаби хора, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Кампания...

Хората, които имат право да получат тези помощи, са подбрани от Агенция „Социално подпомагане“. Това са лица и семейства, получили помощи за отопление за зима 2016/2017; майки, които получават помощи за отглеждане на дете до 1-година; лица и семейства, получили помощи за първокласник през миналата година; хора с трайни увреждания, с право на лична помощ и ниски доходи ; семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайни увреждания, както и лица, инцидентно пострадали от бедствия и аварии.

Във Враца помощите се раздават на 2 места-в сградата на БЧК и в централния склад на ул. „Драган Цанков“.

Всяка община в област Враца има график за получаването на помощите. Информация  може да се получи от съответните кметства по местоживеене.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители