Благотворителни инициативи зарадваха малките пациенти в двете най-големи пловдивски болници

3803
Благотворителни инициативи зарадваха малките пациенти в двете най-големи пловдивски болници
Снимка: Actualno.com / УМБАЛ "Пловдив"
Навръх Игнажден малките пациенти на УМБАЛ „Пловдив“ бяха приятно изненадани от Дядо Коледа. Белобрадият старец посети отделението по педиатрия, където зарадва с подаръци децата, лекуващи се там.

С възглас “Хо-хо-хо!” и със звънче в ръка изненадващият гост влезе във фоайето, където децата се бяха събрали и заедно със Снежанка викаха: “Дядо Коледа, къде си? Молим те ела при нас! Чакаме те!” “Бяхте ли послушни тази година, ядохте ли, спортувахте ли, учихте ли английски? – обсипа с въпроси малките пациенти Белобрадият Старец. Защото моите джуджета измайсториха за вас подаръци!” Децата отговориха със силен глас: “Да!” Преди Дядо Коледа да развърже тежкия чувал, децата организираха парти с песни и лапландски танци. Освен тях, Добрият старец мина по стаите, за да зарадва и лежащоболните деца. На всички пожела да бъдат здрави и много щастливи.

На тържеството, освен началника на отделението д-р Анеса Георгиева присъстваха изпълнителният директор на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров и главната сестра Елена Симеонова. Идването на Дядо Коледа на Игнажден ще донесе на болницата и на пациентите здраве, късмет и берекет.     

При друга благотворителна акция за болни дечица, ученици от Основно училище "Княз Александър I" дариха на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" 4800 лева. Средствата са събрани по време на благотворителен коледен базар, който се провежда ежегодно  в училището.

Всяка година децата даряват събраните средства за различни каузи. Миналата година са зарадвали отделението по детска онкохематология в Клиниката  по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги". Днес младите благодетели наред с дарението донесоха подаръци на пациентите, самите те също получиха подаръци и грамоти от проф. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители