Деца от Бургас ще изучават корейски език в училище

3797
Деца от Бургас ще изучават корейски език в училище
Снимка: община Бургас
От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски училища. Кметът на Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Джънг Джингю откриха учебната година в основно училище "Коджакафалията", където 36 петокласници и шестокласници започват усвояването на езика.

Децата са заитригувани, малко притеснени, но с интерес се включват в начинанието.Те са доволни, че ще се запознаят с една култура, за която сега знаят малко. Много от тях споделиха, че всъщност познават само популярни корейски поп групи и изпълнители.

Кметът на Бургас и посланикът на Република Корея в България посетиха и гимназията по компютърно програмиране и иновации, където също започват часове по корейски за 30 осмокласници. "Интересът е голям, очакваме от директорите и на останалите бургаски училища да дадат своите заявки, за да се организират и там часове. С корейското посолство търсим варианти и за допълнителни преподаватели, които да започнат да преподават в Бургас и благодаря на Негово Превъзходителство Джънг Джингю за тази възможност", каза кметът Димитър Николов.

"Вярвам, че с така предоставената възможност ние ще научаваме повече за България и Бургас, а българите ще научават повече за Корея", каза посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю.

Ще стане ли корейският третият най-популярен език в Бургас, след българския и русият? От отговора на този въпрос ни делят само няколко години.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители