Дони, Нети и Теодосий Спасов със специален музикален проект в Русе

6232
Дони, Нети и Теодосий Спасов със специален музикален проект в Русе
Снимка: Община Русе
Премиерата на концерта „Симфонично с Дони и Нети“, със специалното участие на Теодосий Спасов и симфоничния оркестър при Държавна опера – Русе ще подари на русенци и гостите на града едно незабравимо музикално преживяване. Събитието ще се състои на 21 септември от 20 часа на пл. „Свобода“, пред сградата на Община Русе и е посветено на Деня на независимостта на България.

В нов аранжимент ще прозвучат едни от най-обичаните песни на Дони и Нети, сред които „Уморени крила“, „Утринна сянка“, „Малкият принц“, „Луната спи“ и „Тази вечер аз съм хубава“. Свои творби ще представи и виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Ще бъдат представени и арии от опери. Продължителността на музикалния празник е 2 часа, а входът е свободен.

Дони призова политиците да слушат "Бийтълс" и да четат Смирненски

Всички политици трябва да слушат "Let it be" и да прочетат “Приказка за стълбата”. Това заяви в ефира на бТВ Дони. Рокпевец...

Проектът се реализира по идея на Фондация „Русе –град на свободния дух“, с подкрепата на Държавна опера - Русе. Целта му е в навечерието на един от най-хубавите национални празници да бъде поставен акцент на българската класическа и поп музика, както и на съвременни творби, в които са преплетени  фолклорни мотиви.  Оркестрацията е дело на русенеца Свилен Димитров, а диригент ще бъде Владимир Бошнаков.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители