Интернет платформа ще помага на хора с увреждания във врачанско

654
Интернет платформа ще помага на хора с увреждания във врачанско
Снимка: Община Враца
Нова уебплатформа в помощ на граждани с увреждания и затруднения в предвижването  предлага Община Враца. Иновативното средство е създадено по проект „Създаване на център за интегрирани комплексни социални услуги за хора с увреждания и техните семейства в община Враца“.

Новият уеб асистент ще помага на хората с увреждане и на безработни лица в трудоспособна възраст, които имат желание да се грижат за своите близки в неравностойно положение. Специализираният портал може да се използва от лица с увреждания, социални асистенти и домашни помощници, заявиха работещите по проекта. От него ще могат да се ползват потребители, които са регистрирани и одобрени от община Враца.

Малките големи пианисти на Враца или когато носиш музика в душата

Преподавателката по пиано Олга Младенова ми представя своите ученици: С Елица, която е осми клас, вече сме заедно 9 г. Боян започна на...

Сайтът има възможност да улесни и спешните контакти с личния лекар чрез аларма бутон и директно изпращане на електронни съобщения, помощ при попълване на необходимите документи по образец до Община Враца документи, както и такива за явяване пред ТЕЛК, периодично получаване на индивидуална програма за рехабилитация в зависимост от специфичните потребности - рехабилитация, лечебна физкултура.

Хората с увреждания ще могат във виртуалното пространство да заплащат  битови си сметки чрез виртуален прозорец, използването на „финансов съветник“, който ще позволи потребителите с увреждане  сами да контролират личните си средства.

Повече за най-новата модерна социална услуга на Община Враца на https://asistent-vratsa.eu/about-us/.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители