Контактните със заразения с коронавирус старозагорец са с отрицателни проби

2395
Контактните със заразения с коронавирус старозагорец са с отрицателни проби
Снимка: Актуално
Пробите на всички контактни лица със заразения с коронавирус 81-годишен мъж от Стара Загора са отрицателни. Това съобщи изпълнителният директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Проф. д-р Стоян Киркович" проф. д-р Йовчо Йовчев. Изследвани са и 15-те медицински специалисти от Клиниката по ендокринология, където първият пациент с коронавирус на територията на община Стара Загора, е бил приет на 25 март. След като снощи е установено, че е с положителна проба за коронавирус, той е преместен в инфекциозната клиника.

По-рано днес проф. Йовчев съобщи, че ендокринологичната клиника ще остане затворена до понеделник, но е създадена организация, ако до тогава има пациенти с ендокринологични проблеми, да бъдат преглеждани и консултирани от други лекари в други отделения на лечебното заведение. 

Томислав Дончев: Приложение сменя SMS-а при въвеждане на по-строга карантина

До дни ще представим на гражданите специално разработено електронно приложение, което ще позволи, в случай, че се наложи втвърдяване на...

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 31 март

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители