Мобилно приложение показва на бургазлии къде има свободни места за паркиране

594
Мобилно приложение показва на бургазлии къде има свободни места за паркиране
Снимка: община Бургас
Приложението се нарича "City Card BG" и е част от иновативна система за умно паркиране в централната градска част. То дава възможност в реално време да се преброят и проследят свободните и заетите места за паркиране в този участък.

Засега проектът е пилотен и обхваща П-образната зона до сградата на Общината, която включва улиците "Конт Андрованти", "Тракийска" и "Фердинандова". Там са монтирани електронни табели, които също показват свободните паркоместа.

Започват безплатни курсове в бургаския бизнес инкубаторът

Обучителните курсове на инкубатура са насочени към предприемачи от малкия и средния бизнес. Те са финансирани от Постоянната комисия за...

На 30 паркоместа от синята зона в този район вече са инсталирани магнитни датчици в асфалта, които чрез сензори отчитат има ли паркиран автомобил на мястото. Информацията автоматично се изпраща към две електронни информационни табели, разположени на бул. "Христо Ботев" до началото на ул. "Конт Андрованти". По този начин шофьорите виждат дали и колко свободни паркоместа има по тези улици и има ли смисъл да завиват.

Целта на иновацията е да се спести, време, нерви и гориво. Чрез него ще бъде избегнато продължително обикаляне по централни улици в търсене на паркомясто.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители